Korte Kabbalah Tips – 13 – 01 – 2019

Vraag: Hoe kan de juiste omgeving helpen om een stabiele, sterke verbinding in het gezin te bouwen? En hoe kan het gezin de omgeving versterken?

Antwoord: Dit moeten we leren. We hebben al veel gesprekken over dit onderwerp gehad: hoe gedraag je je in het gezin, hoe breng je de verhoudingen in het gezin in evenwicht. Je kunt alles hierover in ons archief vinden en bestuderen.

Vraag: U zegt dat de toekomst ondraaglijk wordt. Hoe moeten we dit opvatten?

Antwoord: Dat is onjuist! Ik zeg dat het ondraaglijk kan worden, maar het kan zich ook normaliseren als wij de dynamiek van onze ontwikkeling begrijpen en begrijpen hoe wij correctie kunnen aanbrengen.

Vraag: Wat voor beroepen en experts zullen er het komende jaar nodig zijn?

Antwoord: Dit jaar zal er – zoals eerder – vraag zijn naar bijna alle beroepen, maar over enige tijd, zal er een heel serieuze herziening plaatsvinden op dit gebied.

Vraag: De legalisatie van drugs, allerlei vormen van sport, smartphones, hier beleeft de massa veel plezier aan. Hoe kunnen we aan deze valstrikken ontkomen? Wat zal er dit jaar veranderen?

Antwoord: Dat weet ik niet. Het is onmogelijk om iets in de maatschappij te veranderen, om de samenleving naar een bepaald punt om te buigen, zonder educatie te bieden aan het geheel. Dat zal niet werken.

Vraag: Wordt er niet te veel gebruik gemaakt van internet en de computertechnologie? Hoeveel meer ontwikkeling is er op dit gebied nog nodig?

Antwoord: Het is heel goed dat mensen op internet “zitten”, zo begint men te begrijpen hoe er met elkaar gecommuniceerd kan worden. Ik hoop van harte dat dit systeem in de toekomst dienstbaar zal worden aan de globale verbinding met elkaar.

Vraag: De meeste mensen zijn ervan overtuigd dat ze een prima verbinding met anderen hebben en dat de fout bij alle anderen ligt. Hoe kunnen we uitleggen wat de juiste verbinding is?

Antwoord: Hier kan je niets aan doen, je moet het uitleggen. Er zijn zoveel mensen, praktisch iedereen, die zichzelf rechtvaardigen en denken dat ze gelijk hebben. Wij moeten nadenken over de manier waarop wij kunnen uitleggen dat er een grotere waarheid is.

From the Kabbalah Lesson in Russian 1/13/19

  • Door technische problemen die zich onverwacht voordeden, konden er een paar dagen geen blogs geplaatst worden.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2019/06/blitz-of-kabbalah-tips-11319/

Related Material:

Blitz Of Kabbalah Tips – 12/30/18

Blitz Of Kabbalah Tips – 12/23/18

Blitz Of Kabbalah Tips – 12/16/18

Filed under: Crisis, Globalization, Q&A | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: