Iedereen heeft een plek in het alomvattende systeem van Adam

Vraag: U hebt gezegd dat het heel belangrijk is om de hoge werelden en de structuur van de ziel te bestuderen, omdat dit het belangrijkste is voor spirituele vooruitgang. Maar als wij vrienden in de groep hebben die de structuur van de ziel niet willen bestuderen en daar geen belangstelling voor hebben, kunnen zij dan nog steeds vorderingen maken? Als zij geen verlangen hebben, kunnen zij dan de spirituele wereld bereiken?

Antwoord: Er zijn heel verschillende mensen in onze wereld en eenieder heeft een plek in de voltooide schepping. Ieder mens die op aarde geboren is, heeft een innerlijk punt in zichzelf dat een eigen plek heeft in de alomvattende ziel.

Daarom kan je niemand afwijzen. Geen enkel mens. Misschien is hij wel de grootste barbaar van de mensheid, maar ook hij moet gecorrigeerd worden en een plaats krijgen in het gemeenschappelijke systeem, Adam, in de gemeenschappelijke ziel.

Dus als een mens de structuur van de ziel niet wil of kan bestuderen, zich er niet toe aangetrokken voelt en het niet begrijpt, laat je hem met rust zolang hij niet stoort, want in Kabbalah geldt dat er “geen dwang” is.

Wat betekent: geen dwang? Dat hij je niet oplegt om net zoals hij te worden, dat hij ermee instemt om rustig in de groep te zitten en te versmelten met de groep, dan kan je hem als een zaadkiem te midden van jullie beschouwen en moet je hem op die manier met rust laten. Zolang hij geen schade teweegbrengt.

Je moet dicht in de buurt blijven van zulke mensen. Zij zullen er langzamerhand aan gewend raken en dingen gaan voelen. Verder kan je er niets aan doen. Het is heel moeilijk. Ik was ook zo: ik was het er niet mee eens en voelde er geen verlangen naar, totdat ik langzamerhand ging begrijpen dat dit nu juist de manier was om verder te komen.

De wegen van de Schepper zijn voor ons verborgen en zo moeten wij verder. Ik ben door heel verschillende staten heengegaan, daarom zeg ik dat we geduld moeten hebben en als iemand geen schade aanricht, laat hij dan bij ons blijven.

From the Kabbalah Lesson in Russian, 4/4/19

Blog in het Engels: https://laitman.com/2019/06/everyone-has-a-place-in-the-general-system-of-adam/

Related Material:

A Place Of His Own

Why Don’t I Understand TES?

Everyone Needs Time!

Filed under: Group Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed