Het spirituele minerale niveau

Vraag: Wij weten dat het minerale niveau zichzelf in stand wil houden. Hoe kan de overgang van deze staat naar het vegetatieve niveau gemaakt worden? Hoe kunnen wij deze twee verlangens combineren?

Antwoord: Het minerale niveau heeft betrekking op de hele natuur. Een spiritueel mineraal niveau in mij is een gevoel dat er geen spirituele beweging is, geen mogelijkheid om te geven, om iemand te vervullen, om enigszins gelijkvormig te zijn aan de Schepper. Ik begrijp echter wel dat ik leef onder de controle van mijn egoïstische verlangens die de Schepper mij gegeven heeft en dat de Schepper de controle heeft.

Het spirituele minerale niveau is het besef dat al mijn verlangens van de Schepper komen, door Hem gedicteerd worden en dat ik onder Zijn volledige gezag sta. Ik ben een egoïst omdat Hij mij zo geschapen heeft en vervolgens zeg ik dat ik onder de controle van Farao sta. Dit is echter ook de Schepper, maar in omgekeerde vorm.

Ik voel dat ik door het egoïsme, dat de Schepper mij gegeven heeft, geregeerd word. Al mijn verlangens, al mijn bewegingen, alles wat ik doe – de manier waarop ik zit, loop, handel en denk – worden door de Schepper in mij opgewekt.

Dan kan ik zeggen dat ik op het spirituele minerale niveau ben. Dit is een spiritueel niveau omdat het met de Schepper verbonden is, en mineraal omdat er geen enkele beweging vanuit mijzelf komt, alles komt uitsluitend van Hem.

Het is een heel interessante staat. Deze staat kunnen wij aan andere mensen in onze wereld niet toeschrijven, want zij zijn – in het algemeen gesproken – niet spiritueel.

“Spiritueel” betekent: verbonden met de Schepper. Bovendien is het een duidelijke verbinding: ik voel hoe de Schepper mijn armen, benen, gedachten en gevoelens in beweging brengt; alles wat ik om mij heen voel, is ook Hem. Door middel van alle “marionetten” in mijn hele leven, heeft Hij een dergelijk effect op mij. Dit alles is het spirituele minerale leven.

Het is geen gemakkelijke stap op de weg naar het bereiken van het universum en de Schepper.

From the Kabbalah Lesson in Russian 4/9/19

Blog in het Engels: https://laitman.com/2019/06/the-spiritual-inanimate-level/

Related Material:

Working With The Level Of Still Nature

Inanimate Level – The Beginning Of Everything

Everything Begins From The Land

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed