De gedachte is de grootste kracht

Vraag: Is het mogelijk om in onze wereld een gedachte te meten? Is het een elektromagnetische golf of iets anders?

Antwoord: Onze gedachten zijn absoluut immaterieel. Natuurlijk geven ze ons een soort materieel beeld. Met behulp van onze hersenen kunnen wij verschillende potentialen meten, elektro-encefalograms bijvoorbeeld, maar dit zijn niet de gedachten zelf, maar een gevolg van fysieke dragers die op een bepaalde manier reageren als er daarin iets gebeurt.

De gedachte is de grootste kracht waarmee je de hele wereld kan keren. Deze bevindt zich boven onze wereld en daalt naar ons toe als een controle signaal.

Vraag: Betekent dit dat het meest onzichtbare het krachtigste is?

Antwoord: Absoluut. Wat is er bijvoorbeeld in een atoombom te zien? Een kilo van de een of andere materie. En wat gebeurt er als de bom explodeert? Als je tegengestelde elementen met elkaar verbindt, plus en min bijvoorbeeld, hoeveel energie krijg je dan wel niet?!

Vraag: Kunnen we deze vrijgekomen energie met een gedachte vergelijken?

Antwoord: Nee, een gedachte is veel sterker, want deze wordt niet door afstand en kracht beperkt. Alles is uitsluitend afhankelijk van degene die de gedachte gebruikt en de wijze waarop hij deze gebruikt.

Vraag: Kan gedachtekracht negatief zijn? Is het boze oog bijvoorbeeld ook een gedachte?

Antwoord: Ja, dit zijn heel schadelijke gedachten die wij niet moeten gebruiken, maar zij bestaan wel.

Vraag: Wij zeggen dat spiritualiteit niet met het stoffelijke bestaan verbonden is. Maar hoewel onze gedachte niet stoffelijk is, worden wij er wel door beïnvloed. Is dit een eenzijdige beïnvloeding?

Antwoord: Nee. Als we zeggen dat spiritualiteit het stoffelijke niet beïnvloedt, bedoelen we iets totaal anders. Het is echter wel zo dat spiritualiteit ons stoffelijke bestaan onder controle heeft. Wat zou er anders dan de geest kunnen bestaan die de materie controleert?

Vraag: Betekent dit dat immateriële gedachten het fysieke bestaan controleren?

Antwoord: Natuurlijk. Als wij zouden weten hoezeer wij de wereld met onze gedachten bederven, ik kan me niet eens voorstellen wat we dan zouden doen! Kijk eens naar de fysieke omstandigheden waarin mensen verkeren en hoezeer hun lichamen lijden! Dit is uitsluitend het gevolg van onze kwade gedachten.

From the Kabbalah Lesson in Russian 2/3/19

Engels blog: https://laitman.com/2019/06/thought-is-the-greatest-force/

Filed under: Perception | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: