De absolute nul

Hoe kan een mens besluiten om zich te annuleren? Uit wanhoop. Er ontstaat de een of andere moeilijkheid, stress, een onoplosbaar probleem en je weet niet wat je moet doen. De Schepper blokkeert van alle kanten de uitgang voor mij, ik kan nergens heen om te ontsnappen en leven is erger dan de dood. En dan zie ik dat het de enige uitweg is om mij te annuleren voor deze situatie en mijn verlangen op te geven om dit op de een of andere manier op te lossen en iets te doen. Evenals de Schepper dit alles regelt, kan Hij het ook oplossen. Ik moet mezelf alleen maar annuleren.

In dergelijke staten leer ik hoe ik mijzelf kan annuleren. Het is alsof de hele wereld over me heen valt en er geen manier bestaat om uit deze staat te komen of mij op de een of andere manier te verbergen. Dan stuurt de Schepper mij de gedachte: “Ik deed dit alles om je te helpen. Stop met het controleren van de realiteit! Het is jouw werk om jezelf te annuleren voor de werkelijkheid die Ik geschapen heb.” Zo begint een mens te leren hoe hij zich beperkingen kan opleggen.

Deze handelingen zijn nog steeds egoïstisch. Ik kan het niet helpen dat ik alleen aan mezelf denk, maar ik laat deze gedachten los, wat dit is mijn enige redding. Ondertussen is het alleen maar een ontsnapping aan de tegenslagen, maar zo leer ik hoe ik uit mezelf kan komen. De Schepper moet mij de weg naar buiten leren door middel van mijn hulpeloosheid. Dan begrijp ik dat dit werkelijk de juiste aanpak is.

Ik besluit dat ik de wereld niet controleer, maar dat alles door de Schepper wordt geregeld, Hij wacht erop dat ik toegeef dat Hij de oorzaak van alles is, want er is geen ander dan Hij die goed is en goed doet. Daarom is alles voor mijn bestwil, niet voor mijn fysieke voordeel, maar voor mijn spirituele vooruitgang. Nu wil ik de Schepper danken voor de ernstige situatie die mij heeft geholpen, zoals de pijn tijdens een bevalling. Anders kunnen wij ons egoïsme niet achter ons laten.

Daarom moeten wij in een groep gaan werken en daarin allerlei moeilijke omstandigheden meemaken die ons het verlangen om te genieten laten zien als wij het verlangen om te geven willen bereiken. Op deze manier zullen wij zelf de dageraad laten ontwaken.1

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 5/28/19, “The Absolute Zero”

1 Minute 32:20

Blog in het Engels: https://laitman.com/2019/06/the-absolute-zero/

Related Material:

Annul Yourself Only Before The Friends Along The Spiritual Path

Humiliating Pride And High Self-Annulment

He Who Doesn’t Ask For Himself Receives Twice As Much

Filed under: Daily Kabbalah Lesson | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed