Hoe kan ik dichter bij Rabash komen?

Vraag: Ik geloof Baal HaSulam en u, maar ik kan niet dichterbij Rabash komen. Wat kan ik daaraan doen?

Antwoord: Baal HaSulam is een groot Kabbalist die de wetenschap van Kabbalah ten volle heeft bereikt, toegankelijk heeft gemaakt en systematisch heeft uitgelegd. Wij verdiepen ons niet in Kabbalah om Kabbalah in de vorm van een wetenschap te beheersen, maar in de vorm van een methode om spiritualiteit te bereiken. Dit zijn twee verschillende dingen, hoewel ze met elkaar samenhangen.

Als iemand de spirituele wereld wil binnengaan, is Baal HaSulam een theoreticus voor hem. Hij kan een mens echter niet verder brengen. Rabash leidt ons voorwaarts en legt bij elke stap uit waar we zijn, wat we moeten doen, hoe we moeten handelen, wat voor interactie wij tot stand moeten brengen in een groep, in onszelf en met de Schepper.

Ik herinner me nog goed hoe hij zijn eerste artikel schreef, toen hij op een bank in een park naast me zat. Ik gaf hem een aluminium sigarettenvloeitje en op de achterkant daarvan schreef hij een kort artikel, het eerste van het toekomstige boek in drie delen.

Eerst stelde ik hem vragen en gaf hij daarop geschreven antwoorden. Zo kwamen zijn eerste artikelen tot stand. Later schreef hij ze zelf op.

Zonder deze artikelen zouden we niet verder kunnen komen. Elke morgen besteden we anderhalf à twee uur aan de artikelen van Rabash, niet meer dan een half uur aan The Study of the Ten Sefirot en een half uur aan de artikelen van Baal HaSulam.

Het is onbegrijpelijk hoe mensen vóór Rabash zich meester konden maken van de spirituele ruimte, hoe zij het in zichzelf konden voelen en zich naar verschillende niveaus konden ontwikkelen. Dit is nu juist wat hij ons leert, want de zielen die in onze tijd naar deze aarde komen, hebben dit nodig.

Rabash reikt ons een practicum voor Kabbalah aan, Baal HaSulam is meer een theoretische Kabbalist.

Om dichter bij Rabash te komen, moet men zijn artikelen lezen en naar onze lessen daarover luisteren. Ze zijn allemaal in ons archief te vinden, je kunt ze gratis beluisteren, de toegang is vrij. Ga je gang, waag het!

From the Kabbalah Lesson in Russian 12/23/18

Link naar de gratis lessen, het archief, de bibliotheek, vele programma’s, lezingen, etc:  https://kabbalahmedia.info/

Filed under: Kabbalah Study, Rabash, Spiritual Teacher | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: