Het spirituele werk van de vrouw

Vraag: Hoe goed moeten de vrouwen de Preface to The Wisdom of Kabbalah (Pticha) kennen? Even goed als de mannen of is er voor de vrouwen enige flexibiliteit?

Antwoord: Technisch bezien hoeven de vrouwen Pticha niet zo grondig te bestuderen als de mannen, maar het is raadzaam om de basis ervan te kennen. Het feit dat wij de eerste paragrafen nu al enige tijd bestuderen, is goed. Wij moeten dit goed bestuderen en het innerlijk onderzoeken, dit zorgvuldig doen. De vrouwen hebben dit ook nodig.

Kabbalah vraagt van de vrouwen niet om zich op hetzelfde niveau te verbinden als de mannen, maar zij moeten een algemeen begrip hebben van de betekenis van het annuleren van het ik.

De verbinding tussen vrouwen is een groot probleem. Maar zij moeten boven zichzelf kunnen uitstijgen, want als we boven onszelf uitstijgen, zonder ook maar iets te wensen, in een volkomen annulering van het ego, is dat gelijk aan de aanwezigheid in het Licht van Hassadim. Dit is de aanvangsstaat die de basis vormt voor een altruïstische handeling in Kabbalah en de vrouwen moeten dit kunnen realiseren. Zonder dit bestaat er geen spirituele wereld, geen verbinding met de Schepper, geen enkele verbinding.

Wij zijn verplicht om boven onszelf uit te stijgen, ondanks de problemen die de Schepper in eenieder van ons teweegbrengt: luiheid, gebrek aan belangrijkheid, ontevredenheid over iets, het doet er niet toe wat het is. Maar we moeten er bovenuit rijzen.

Verbinding met anderen hoort meer bij mannen dan bij vrouwen. Voor vrouwen is het voldoende als zij boven hun ego kunnen uitstijgen, als zij dat doen, beginnen zij al aan het spirituele werk.

Daarom hebben zij de Ten niet zo nodig als de mannen. Vrouwen moeten alleen bij elkaar komen om zich te annuleren. Maar zij hoeven zich niet met anderen in één hart te verbinden zoals de mannen. Het zijn verschillende niveaus van de egoïstische aard. Als zij zich eenvoudigweg annuleren, zullen zij een niveau bereiken dat gelijk is aan de verbinding tussen de mannen.

From the Kabbalah Lesson in Russian 4/4/19

Related Material:

The Specificity Of Women’s Work

Women’s Spiritual Purpose

The Spiritual Path Of A Man And A Woman

Filed under: Women’s Spirituality | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: