De relatie tussen leraar en student

Vraag: De rol van de leraar is heel belangrijk bij de studie van de Wijsheid van Kabbalah.

Wat is een Kabbalah leraar?

Antwoord: Allereerst is het iemand die de kennis van een erkende Kabbalist heeft ontvangen. Ten tweede geeft hij les vanuit de oorspronkelijk bronnen. Ten derde trekt hij geen aandacht door zijn persoonlijkheid. En ten vierde geeft hij voor iedereen de richting aan naar de onthulling van de Schepper.

Vraag: Waaruit bestaat de interactie tussen student en leraar?

Antwoord: De interactie hangt van de student af, niet van de leraar. De leraar kan de student bij alles helpen wat de student ten goede komt. Hij neemt echter volkomen afstand van de innerlijke wereld van de student, daar blijft hij vanaf, zo leert hij de student om zelfstandig tot resultaten te komen.

Enerzijds is er een niet aflatende aandacht en zorg voor de ontwikkeling van de student. Anderzijds bewaart de leraar altijd een zekere afstand tot de student om hem zijn vrije wil te laten ervaren, vrijheid van handelen, vrijheid van besluitvorming, enzovoort, want niemand kan de plaats van de student innemen bij zijn zelfstandige groei.

Vraag: Wat is het verschil tussen een Kabbalah leraar en een leraar op het gebied van andere vakgebieden?

Antwoord: Een Kabbalah leraar onderwijst niet zozeer, maar geeft de student advies over de manier waarop hij, door zelf te veranderen, kan ontdekken wat hij moet bereiken. Wat de student waarneemt, is wat hij bereikt, het behoort niet tot de leraar.

Hij volgt een bepaald pad, hij ontwikkelt constant zijn innerlijke eigenschappen, zijn ziel, en onthult daardoor steeds meer van de Schepper. Dit is zuiver en alleen wat hij persoonlijk verwerft. Daarom is de leraar hierbij alleen een externe, helpende bron.

From KabTV’s “Basics of Kabbalah”, 11/20/18

Filed under: Spiritual Teacher, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Vandaag begint het Wereld Kabbalah Congres in Mexico.

Het kan live online gevolgd worden op Kabbalah TV, kopieer daarvoor onderstaande link. Ook op Sviva Tova kan dit congres live gevolgd worden.

http://www.kab.tv/eng#/stream (kopieer deze link)

In verband met dit Congres verschijnt het volgende blog op maandag 20 mei.

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: