De plattegrond van onze lotsbestemming

De Joodse kalender kent speciale correlaties tussen data. Dit komt omdat het spirituele systeem een instrument heeft dat Zeir Anpin (ZA) heet, Malchut wordt erdoor bekleed, het Licht van Bina komt van bovenaf binnen.

Zeir Anpin heeft bepaalde openingen, holten, daar doorheen beschijnt ZA Malchut. Als er een opening is die overeenstemt met de ontvanger, Malchut, de ziel, gaat het Licht daar naar binnen, dit wordt “Mazal” genoemd, de lotsbestemming van een mens.

Er zijn speciale correlaties tussen dagen en nachten en verschillende tijden. Als het bijvoorbeeld zo is dat iets op een bepaalde dag of een bepaalde tijd ‘s nachts gedaan kan worden, maar ook op een andere dag op een ander tijdstip en de resultaten dan toch vrijwel gelijk zullen zijn.

Wij zien in welke mate wij door het Licht van Bina worden beïnvloed. Met betrekking tot Zeir Anpin en Malchut wenden wij onszelf telkens weer, vanuit onze verschillende kanten, naar onze lotsbestemming.

In het Jodendom werden er heel lang geleden astronomische tabellen samengesteld. Columbus, Newton en andere beroemde wetenschappers en reizigers maakten er gebruik van. Abraham was zelf een groot astronoom en astroloog.

In de tijd van Abraham was astrologie anders dan tegenwoordig. Het was gebaseerd op een duidelijke verbinding tussen de plaats van de sterren, de maan de aarde en de zon, met betrekking tot ieder mens, in relatie tot de ziel van eenieder, er werd rekening gehouden met het tijdstip waarop iemand geboren was, enzovoort.

Als wij dat allemaal zouden weten, zouden we weten wat er met ieder mens gebeurt en hoe iedereen zou handelen, de lotsbestemming zou bekend zijn. Er was geen behoefte aan waarzeggerij, want dit is de plattegrond van onze lotsbestemming.

From the Kabbalah Lesson in Russian 12/30/18

https://kabbalahmedia.info/lessons/cu/Uw5iHw7Ndit is de link naar de betreffende Webinar van dr. Laitman, Engels gesproken.

Filed under: Kabbalah Study, Perception | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed