De ontwikkeling in de baarmoeder en de ontwikkeling van de ziel

Vraag: Bestaat er een verband tussen de negen maanden van de menselijke ontwikkeling in de baarmoeder en de ontwikkeling van de ziel?

Antwoord: Dat verband is heel duidelijk aanwezig. Als je The Study of the Ten Sefirot erbij neemt, zie je dat het 10e deel “Embryo” heet en het 11e deel “Zogen”. Het gaat hierbij niet over het menselijk wezen, maar over de Ziel die afkomstig is uit het spirituele systeem dat “Vader en Moeder” genoemd wordt. Wat er in onze wereld gebeurt, is een kopie van de spirituele geboorte.

Het is heel boeiend om hierover te lezen, want het wordt daar helder beschreven, met een groter aantal krachtige details dan wij van ons leven hier kennen. De wetenschap van Kabbalah spreekt over dingen die wij in onze wereld niet kunnen ontdekken.

Wij weten hoe een mens wordt verwekt, hoe een foetus zich ontwikkelt en hoe hij wordt geboren, maar de innerlijke processen begrijpen we niet. Wij begrijpen de essentie niet, waarom alles zo in elkaar zit en niet anders, de oorsprong daarvan begrijpen we niet. In de vrouw bevindt zich een heel interessant systeem, gelijkvormig aan de Schepper.

Opmerking: Het is interessant dat Kabbalisten er 3500 jaar geleden al over schreven.

Mijn reactie: Zij schreven over het bereiken van het hoge systeem. Daarom legden zij uit hoe een foetus zich ontwikkelt en hoe lang: zeven, negen of 12 maanden. Het kwam voor dat vrouwen pas na 12 maanden een kind ter wereld brachten.

Kabbalisten schreven hoe een vrouw een kind moest baren, hoe en onder welke omstandigheden, hoe een mens zich na zijn geboorte moest ontwikkelen, dat het mogelijk is om twee jaar lang de borst te geven, wat een vrouw na de geboorte moest doen om sneller te herstellen, etc. Deze boeken bevatten een enorme hoeveelheid informatie. Het is de moeite waard om deze wetenschap te bestuderen.

From the Kabbalah Lesson in Russian, 12/30/18

Related Material:

The Way Of The Soul

The Conception Of The Soul

Harmonious Complement

Filed under: Body and Soul, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed