Strijd met mijzelf

Baal HaSulam, Shamati 70, “Met een machtige Hand en uitstromende Toorn”: … van hen die Gods werk willen uitvoeren omdat zij zich werkelijk aan Hem willen hechten en het Paleis van de Koning willen binnentreden, wordt niet iedereen toegelaten. Men wordt getest, als men geen andere verlangens heeft dan het verlangen naar Dvekut (hechting), wordt men toegelaten.

En hoe wordt hij getest of hij slechts één verlangen heeft? Er worden hindernissen aan hem gegeven. Dit betekent dat er vreemde gedachten en vreemde boodschappers naar hem gezonden worden om hem tegen te werken, zodat hij dit pad zou verlaten en het pad van het gewone volk zou gaan volgen.

Baal HaSulam schrijft dat alles in de natuur door botsingen wordt bereikt. Het leven is een strijd, niet met iemand of iets, maar meer met jezelf. Als een mens dit goed begrijpt, is alles in orde.

Alles hangt af van de manier waarop wij ons hierop afstemmen om te kunnen begrijpen dat er twee krachten in de wereld regeren: ontvangen en geven. De kracht van ontvangen is ons grote egoïsme en de kracht van geven is niet in ons aanwezig. Dit moeten wij geleidelijk ontwikkelen. Het is heel gecompliceerd.

Om dit te kunnen, moeten wij op de een of andere manier in de groep met elkaar leren omgaan en proberen om dichter bij elkaar te komen. Dit willen wij niet. En juist op dit punt, als ik voel dat ik iets niet wil, dwing ik mijzelf met alle kracht om mij met de vrienden te verbinden, ik weet dat ik mij tot de Schepper moet wenden en Hem moet vragen om mij de mogelijkheid te geven om dit te willen. Als ik niet voor de strijd wegloop, maar waakzaam ben, kan ik in de middellijn evenwicht vinden.

Vraag: Wat zijn vreemde gedachten?

Antwoord: Dat zijn alle gedachten die niet op hechting aan de Schepper gericht zijn, op gelijkvormigheid met Hem, op de eigenschap van geven.

From the Kabbalah Lesson in Russian 12/16/18

Related  Material:

“With A Mighty Hand And With Fury Poured Out”

To Tango With The Creator

The First Article, Which Is The Beginning Of Everything

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed