Korte Kabbalah Tips – 16-9-2018

Vraag: Wat is het verschil tussen de schepping aan het begin en de voltooiing van de correctie? Is het het niveau van bewustzijn of het niveau van gelijkvormigheid?

Antwoord: Bewustzijn en gelijkvormigheid – het bereiken van spiritualiteit – zijn hetzelfde.

Vraag: Als wij gelijkvormig aan de Schepper worden en hechting aan Hem bereiken, kunnen wij dan ook iets creëren wat nooit eerder heeft bestaan, dus iets uit niets?

Antwoord: Nee. Je kunt iets creëren wat nog niet bestaat van elementen die al bestaan. Dit betekent dat je je ongecorrigeerde verlangens kunt corrigeren en correcte verlangens kunt creëren.

Vraag: Moet ik aan de Schepper vragen of hij het kwaad in mij wil onthullen, zodat ik de juiste houding naar goedheid kan ervaren?

Antwoord: Absoluut niet! Een mens moet nooit vragen om de onthulling van het kwaad in zichzelf. Hij moet uitsluitend om goedheid vragen: of het goede in hemzelf onthuld mag worden. Als er een klein beetje goedheid in je onthuld wordt, zal je zien hoe daarnaast het kwaad zichtbaar wordt.

Vraag: Wat is het verschil tussen Adam en het begrip Shechina (Goddelijke aanwezigheid)?

Antwoord: Adam zijn de verlangens die door de Schepper geschapen zijn. De Shechina is het Licht waardoor deze verlangens vervuld worden. De Shechina is de naam van het verlangen dat met Licht gevuld is. De Shechina is Malchut en de Shochen (bewoner) is datgene wat de verlangens vervult: het Licht, de Schepper.

Vraag: Hoe kunnen we voelen dat de Schepper, in antwoord op onze vraag, het egoïsme van iemand corrigeert? Waaraan herken je een gecorrigeerd mens?

Antwoord: Als je werkelijk op een hoger niveau komt dan je vriend, zal je zien hoezeer je vragen voor hem door de Schepper beantwoord worden.

Vraag: Hoe kan het dat ik, om mijn spirituele niveau te veranderen naar +1, mij hechter moet verbinden met andere zielen op weg naar het niveau van +1? Dat is een verticale beweging, niet horizontaal.

Antwoord: Verticaal en horizontaal zijn hetzelfde. Je verandert niet zelf. Alleen dankzij je verbinding met anderen.

Vraag: Is het mogelijk om het fysieke gedrag van een leraar als voorbeeld te nemen?

Antwoord: Nee. Het is niet nodig om een voorbeeld te nemen aan wat je van mij ziet, al zie je het met je eigen ogen. Dat is niet goed. Leer één ding van mij: vasthoudendheid. Verder niets. De rest is van jezelf.

Vraag: Er wordt gezegd dat ieder mens in deze wereld zijn eigen taak heeft, zijn eigen correctie. Nemen Kabbalisten geen taken van anderen op zich door zich met andere mensen te verbinden?

Antwoord: Nee, dat is onmogelijk. Hoe zou ik de correctie van anderen op me kunnen nemen? Ik heb mijn eigen persoonlijke eigenschappen. Ik kan alleen mezelf corrigeren.

From the Kabbalah Lesson in Russian 9/16/18

Related Material:

Blitz Of Kabbalah Tips – 9/2/18

Blitz Of Kabbalah Tips – 8/26/18

Blitz Of Kabbalah Tips – 8/19/18

Filed under: Q&A, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: