Het resultaat van de ontwikkeling van de mensheid

Vraag: Als men historici wil geloven, bestaat de mens als homo sapiens (wijze mens) ongeveer 70.000 jaar. Kabbalisten zeggen dat een mens iemand is aan wie de Schepper is onthuld. Zijn er de afgelopen 6.000 jaar zulke mensen geweest?

Antwoord: We kunnen zeggen dat het uitsluitend eenlingen waren. De eerste mens die de Schepper heeft bereikt, wordt Adam genoemd, van het woord “Domeh”: gelijkvormig aan de Schepper. In de hele geschiedenis van dergelijke mensen zijn er niet meer dan enkele tienduizenden geweest.

Kabbalah zegt echter dat – volgens het scheppingsplan – de hele mensheid de onthulling van de Schepper moet bereiken. Uiteindelijk moet ieder mens die herhaaldelijk in een fysiek lichaam op aarde aanwezig is, Hem bereiken.

From KabTV’s “The Essence of the Science of Kabbalah, Part 6” 11/12/18

Related Material:

The Creator And Atzmuto

The Means To Attain The Creator

The Source Of All The Forces Of Nature

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed