De middelen om de Schepper te bereiken

Vraag: Kabbalisten zeggen dat het voelen van de Schepper niets verschilt van het voelen van onze verbinding met elkaar. Betekent dit dat de Schepper niet in mij onthuld wordt, maar in de verbinding tussen mijzelf en andere mensen?

Antwoord: Dit is alleen een hulpmiddel om de Schepper te onthullen. De Schepper is namelijk een gevende, vervullende kracht die ontwikkeling teweegbrengt. Een kracht die onafhankelijk handelt.

Om Hem te kunnen voelen, moeten wij een kracht ontwikkelen die gelijkvormig is en adequaat, een kracht die gevend is en vervult. Wij bezitten een dergelijke kracht niet. Wij hebben alleen de kracht om te ontvangen.

Daarom is het het belangrijkste dat naast de kracht om te ontvangen de gevende kracht in ons gecreëerd wordt, zodat wij de Schepper kunnen bereiken. Tegelijkertijd veranderen we niets aan onszelf, we blijven zoals we zijn, we voegen alleen andere krachten toe aan onszelf.

Door de kracht van geven te ontwikkelen, gaan we alles voelen volgens de wet van gelijkvormigheid aan de Schepper. Zoals we nu alles wat zich om ons heen bevindt voelen volgens de wet van gelijkvormigheid aan onze eigenschappen om te ontvangen, kunnen we dan de Schepper voelen in de eigenschappen van geven die wij ontwikkelen.

Alleen onder bepaalde voorwaarden van verbinding tussen ons, kunnen wij deze eigenschappen ontwikkelen: als wij in groepen samenkomen en Kabbalah studeren, wordt ons uitgelegd hoe wij met elkaar verbonden kunnen zijn. In deze verbinding beginnen wij een systeem te bouwen dat de eigenschap van geven heet. Alleen dit systeem kan de eigenschap van de Schepper opvangen en daarin – in ons nieuwe gevoelsorgaan – gaan wij Hem ervaren.

From KabTV’s “The Essence of the Science of Kabbalah, Part 4” 11/12/18

Related Material:

The Source Of All The Forces Of Nature

Understand The Hidden Forces Of Nature

Helplessness Before Nature

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: