Zoek het midden van de groep

Rabash, “Love of Friends – 2” (Liefde voor de Vrienden): Daarom is het allereerste fundament waarop het gebouw van heiligheid kan worden gebouwd het gebod: “Heb je vriend lief.” Daardoor kunnen wij de behoefte verkrijgen om de Schepper vreugde te brengen. Daarna kan er vrees ontstaan, namelijk de vrees dat wij misschien niet in staat zijn om de Schepper vreugde te geven. Als een mens die poort van vrees daadwerkelijk is doorgegaan, kan hij tot geloof (= liefde, geven) komen, want geloof is de Kli (vat) waarin de Goddelijke aanwezigheid zich geleidelijk kan vestigen, zoals dit op verschillende plaatsen wordt uitgelegd.

Vraag: Waarom is vrees een gebod, maar zijn geloof en liefde voor de naaste geen geboden?

Antwoord: Vrees is een ontwaking van onderaf en dit is uiterst noodzakelijk. Geloof is de eigenschap van geven. Ik zou me echter niet op deze drie voorwaarden concentreren. Het belangrijkste is om het midden van de groep te vinden.

Het midden van de groep is het punt waar iedereen zich annuleert. Dit is een definitie van een embryo, zijn hechting aan de hogere Partzuf. Met andere woorden: er is een volgend niveau boven je en je moet het midden van de groep vinden om van daaruit op te kunnen stijgen. Via dit midden ontvang je het Licht dat als het ware door haarvaten naar je toe komt.

From KabTV’s “The Last Generation” 4/12/18

Filed under: Group Work, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed