Korte Kabbalah Tips – 2-9-2018

Vraag: Als ik voel dat er innerlijk en buiten mij veel krachten aan het werk zijn, hoe past dit dan bij de uitspraak dat er “geen ander is dan Hij”? (Devarim/Deuteronomium 4:35)

Antwoord: Als we over de Schepper spreken, gaat het over een immens grote hoeveelheid krachten die zich tot één krachtenveld samenvoegen. Hij is één verlangen, één doel, en vele krachten die met elkaar verbonden zijn om eenieder naar één enkele staat te brengen. Daardoor worden wij door vele krachten beïnvloed, door vele gedachten en allerlei soorten verlangens.

Vraag: Wat voor verschil maakt het voor de wet van de natuur of ik het wel of niet met de uniekheid daarvan eens ben?

Antwoord: Het is een feit dat het de Gedachte van de Schepper is, dat alle schepselen naar een volledige verbinding met Hem gebracht worden om hetzelfde niveau te bereiken als dat van Hem: een universeel en integraal bestaan.

Vraag: Stel dat er vertegenwoordigers uit Hollywood naar u toe zouden komen en dat zij u een voorstel zouden doen om een film over de Schepper te maken, wat voor beelden zou u dan laten zien?

Antwoord: Ik zou een netwerk van krachten laten zien: hoe veelzijdig en multidimensionaal ze zijn. Het is mogelijk en noodzakelijk om over de Schepper te spreken en geleidelijk ieder mens bewust te laten worden van Hem.

Vraag: In welke omstandigheden kan de Schepper de verbinding met mij verbreken en het bewustzijn dat Hij alles bestuurt wegnemen?

Antwoord: Zelfs als dat gebeurt, moet je erkennen dat de Schepper dit doet. Het belangrijkste is dat je begrijpt dat het van Hem komt. Dat is het uitgangspunt van alles.

Vraag: Waarom word ik gestraft voor mijn gedachten als het niet mijn gedachten zijn?

Antwoord: Er bestaat geen straf in de wereld! Ook geen beloning. Het enige wat bestaat is leren, dat er aan een mens geleerd wordt hoe hij tot de onthulling van de uniekheid van de Schepper kan komen, dit is namelijk het enige doel van onze ontwikkeling.

Vraag: Er staat geschreven dat wij naar het beeld en de gelijkenis van de Schepper zijn geschapen. Wat betekenen “beeld” en “gelijkenis”?

Antwoord: Hierbij gaat het niet over een mens in onze wereld, maar over de schepping van Adam, een systeem dat volledig op de Schepper lijkt en naar Zijn beeld en gelijkenis bestaat.

Vraag: Als de Schepper mij bestuurt door mij allerlei gedachten te sturen, draagt Hij dan verantwoordelijkheid voor de gevolgen van wat ik doe door de gedachten die Hij naar mij gestuurd heeft

Antwoord: Maak je over Hem geen zorgen, Hij kan voor alles verantwoordelijkheid dragen, ook met betrekking tot Zichzelf.

Opmerking: Sommige mensen zeggen dat de Schepper waarover u spreekt niet zo geloofwaardig is. Anderen zeggen dat Hij zal helpen als wij tot Hem bidden.

Mijn Commentaar: Maar voordat Hij helpt, gooit hij een hoop narigheid en problemen over hen heen en het is schijnbaar zo dat Hij daarna helpt, maar Hij is nogal inconsistent.

From the Kabbalah Lesson in Russian 9/2/18

Related Material:

Blitz Of Kabbalah Tips – 7/1/18

Blitz Of Kabbalah Tips – 6/10/18

Blitz Of Kabbalah Tips – 8/19/18

Filed under: Q&A, Spiritual Work, The Creator | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: