Ibur – Het eerste contact met de Schepper

De bereidheid om boven het fysieke bestaan uit te stijgen, om dat te accepteren, is een vereiste om de spirituele wereld binnen te treden, het is de eerste spirituele staat die conceptie – Ibur – wordt genoemd. Natuurlijk begint elke spirituele staat vanuit fysieke duisternis, vanuit het totale verlies van de vorige staat en het feit dat ik mij daaraan onderwerp.

De groep moet helpen om deze hindernis te overwinnen, want de groep bevindt zich in een spirituele staat en cancelt de voorgaande fysieke staat die donker en zwart leek te zijn. Door de hulp van Boven kunnen wij het op deze wijze zien en worden we genoodzaakt om ons met de vrienden te verbinden, zodat wij ons op een hoger, spiritueel niveau kunnen inspannen. Op deze wijze bereiken we de eerste verbinding tussen ons en in diezelfde mate verbinding met de Hoge Kracht.

Als wij proberen om ons tot één hart te verenigen, verenigen wij ons als één geheel met de Schepper. Het eerste contact met de Schepper wordt spirituele conceptie – Ibur – genoemd, het is het begin van het spirituele leven. 1

Spirituele conceptie – Ibur – wordt ook op onderwerping gebouwd, maar nog sterker dan wanneer ik mij in alles volkomen annuleer voor de Hoge Kracht, zonder rekening te houden met mijn gevoelens en mijn meningen. Een simpele onderwerping vraagt van mij geen solidariteit met het Hoge Bestuur, maar wel het feit dat ik mij eraan onderwerp.

In de staat van het embryo – Ubar – wil ik zelf dat de Hoge Kracht mij bestuurt en ben ik bereid om elk aspect van Zijn leiderschap te aanvaarden. Ik wil dat de mind en het hart van de Hoge Kracht, Zijn begrip, bewustzijn en levenshouding in mij komt, mijn verlangens vervult en mij opnieuw formatteert. Ik verlies al mijn vorige instellingen; alleen het materiaal blijft van mij over, mijn hele programma komt van de Hoge Kracht. Dit is meer dan onderwerping, het is de daaropvolgende fase. 2

Spirituele conceptie – Ibur –  is onderwerping op een hoger niveau, de volledige toewijding van de ziel. Ik geef mij in handen van de Hoge Kracht en ik voel mij bevoorrecht om mij in Hem als embryo – Ubar –  te gaan ontwikkelen. 3

Het spirituele embryo bestaat uit de volledige annulering van het ik voor de Hoge Kracht, voor de kracht van geven, Bina, en de  bereidheid om alles te aanvaarden wat Hij met mij zal doen, wat er ook gebeurt.

Onderwerping is de acceptatie van de staat die al onthuld is en waarvoor afwegingen kunnen worden gemaakt met gevoelens die ik ken. Het embryo – Ubar – is de volledige annulering van het ik, wanneer ik mijzelf van tevoren annuleer en het eens ben met het onbekende, met alles wat er in de toekomst zal gebeuren; dat wil zeggen dat ik vanuit geloof (= liefde) voorwaarts ga. De kracht van Bina helpt mij om mij op deze manier te annuleren voor Hoge Kracht. 4

Het werk van de Schepper begint met het feit dat ik mezelf volledig annuleer en aan de Hoge Kracht vraag om aan mij te gaan werken. Door mijzelf te annuleren, te onderwerpen en te buigen voor de eigenschap van geven, beginnen er veranderingen in mij te ontstaan, er worden verlangens om te geven gevormd, dat betekent dat zich een druppel spiritueel zaad gaat ontwikkelen.

De aanvankelijke bereidheid voor een dergelijke staat was al in ons ingebouwd, want dit bestond al vóór het uiteenvallen van de ziel en dat heeft een herinnering (Reshimo) achtergelaten. Er is hierin geen sprake van toeval, alle stadia zijn stap voor stap strikt bepaald en iedereen keert naar zijn oorsprong terug.

Alleen in het fysieke leven kunnen we ons verloren voelen. In spiritualiteit zijn alle staten tot in het laatste detail vastgesteld en veranderen ze door absolute wetten, overeenkomstig de informatie die is vastgelegd tijdens de afdaling van de ziel van boven naar beneden. Wij moeten via dezelfde stappen naar de oorsprong teruggaan.

Daarom kunnen we er zeker van zijn dat er geen ongeluk of fout kan plaatsvinden, we zullen zeker alle spirituele stadia doorgaan: de stadia van conceptie, katnut (de kleine staat) en rijping.

Alles is al gepland, het enige wat wij moeten doen, is behulpzaam zijn bij elke handeling door middel van ons al aanwezige verlangen en door te vragen.

We doen niets zelf – alles wordt door het Licht gedaan, dit is het werk van de Schepper. We hoeven alleen maar te begrijpen hoe wij onze “halve shekel” moeten investeren, zodat de Schepper de rest van het werk zal voltooien. Ik doe wat van mij afhangt en de Schepper voltooit het, elke keer op dezelfde manier, stap voor stap. Daarom is het onmogelijk om volledig verloren te raken, het hangt allemaal af van hoe zuiver en vol vertrouwen wij proberen door te gaan. 5

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 3/13/19, Ibur (Conception)”

1 Minute 0:20

2 Minute 13:35

3 Minute 37:30

4 Minute 45:59

5 Minute 41:30

Related Material:

Ibur (Conception)

Every Level Starts From Ibur (Gestation)

The Contact Point With The Creator

Filed under: Daily Kabbalah Lesson | Add Comment

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed