Aardse en spirituele belangstelling

Vraag: Waarom lijkt het zo dat wij geen belangstelling meer delen met onze vroegere vrienden als wij Kabbalah gaan studeren en dat ons sociale leven steeds onbelangrijker wordt?

Antwoord: Als iemand Kabbalah gaat studeren, lijkt het alsof hij zich losmaakt van zijn gewone aardse leven. Hij werkt met tegenzin, hij heeft geen zin meer in het gezinsleven en hij heeft geen belangstelling meer voor het dagelijkse leven, want hij is helemaal in beslag genomen door deze wetenschap die gaat over de eeuwigheid, volmaaktheid en de ziel. Dit maakt een veel diepere indruk dan het gewone aardse leven.

Maar langzamerhand verdwijnt dit gevoel en kan hij zijn indrukken van het gewone leven in evenwicht brengen met zijn indrukken van het spirituele leven. Hij moet dit meemaken!

Natuurlijk heb je niet veel gemeenschappelijks meer met je vroegere vrienden, want hun belangstelling ligt op het niveau van onze wereld en die van jou bevindt zich op het niveau van de Hoge Wereld. Daarom is de groep die je vormt om Kabbalah te studeren de belangrijkste omgeving voor je.

From the Lesson in Russian, 11/11/18

Related Material:

The Path Of The Soul And Corporeal Life

When There Are No Common Interests

Sorting Life’s Values

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: