Naar de ene oorsprong

Vraag: In het verleden geloofden mensen in vele goden, nu hebben we het monotheïsme bereikt, maar we zijn niet veel verder gekomen, zelfs nu wij begrijpen dat er een Hogere Kracht bestaat, bidt iedereen nog steeds tot zijn eigen kracht. Het lijkt alsof er twee krachten zijn: goed en kwaad.

Antwoord: Het probleem is dat wij ze niet aan één enkele kracht toeschrijven die uit dezelfde bron voortkomt, uit één enkele oorsprong.

Het zou veel eenvoudiger voor ons zijn als wij alleen al zouden begrijpen dat zij uit één oorsprong voortkomen. Dan zouden we het volgende kunnen onderscheiden: Hoe kan ik mezelf zo veranderen dat ik met de oorsprong verbonden ben, en niet met de positieve of de negatieve kracht? Daartussen zal ik nooit vrede kunnen vinden.

Ik kan niet tot één lijn behoren, de rechter of de linker, tot één partij of één beweging, helemaal nergens toe! We zien hoe het communisme heeft gefaald, evenals het kapitalisme, het fascisme en het feodalisme, om dan nog maar te zwijgen over de democratie. De rechter- en de linkerlijn bestaan alleen om de mens aan te sporen om naar de middellijn te komen en daar de Schepper te vinden. Deze beide lijnen van bestuur komen van Hem, alleen zo zal een mens ze met elkaar kunnen verbinden en de Schepper in zichzelf bouwen.

Van deze twee lijnen, goed en kwaad, begrip en onbegrip, bewustzijn en verwarring, enzovoort, moet ik de beeltenis van de Schepper bouwen die zich buiten mij bevindt.

Ik ken de Schepper niet, maar ik kan Zijn beeltenis construeren, dan bevindt Hij zich in een complete hechting in mij. Zo ontstaat mijn beeltenis, mijn uiteindelijke staat.

From the Kabbalah Lesson in Russian, 10/14/18

Related Material:

How To See The Creator Through This World

The Middle Line Is The Straight Road To The Creator

The World Where “There Is None Else Besides Him”

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed