Korte Kabbalah Tips – 5-8-2018

Vraag: Is buiten jezelf gaan een kortstondige staat of is het een niveau waarop een Kabbalist zich altijd bevindt?

Antwoord: Buiten jezelf gaan kan soms tijdelijk zijn of zich soms op verschillende manieren herhalen. Dan wordt het permanent en progressief.

Vraag: Wordt alles wat regelrecht van de Hoge Kracht komt als genot ervaren?

Antwoord: Ja, want de Hoge Kracht is de eigenschap van geven en liefde van de Schepper. Als wij dit op dezelfde wijze verkrijgen en voelen, volgens de wet van gelijkvormigheid, dan voelen wij de Schepper en onze gehechtheid aan Hem in de mate waarin wij ervan genieten.

Vraag: Hoe moet ik met vragen en antwoorden omgaan ?

Antwoord: Antwoorden moeten samen met de vragen bestudeerd worden. Stel je vraag opnieuw als je geen antwoord krijgt. Bereid een pagina met vragen en antwoorden voor, deel de vragen en antwoorden in. Maak er notitieboekjes of complete boeken van. Dit is heel belangrijk! Ik denk dat je hierdoor je vooruitgang kunt versnellen.

Vraag: Is mijn ware “ik” een zwart puntje in mijn hart dat met de bron ervan verbonden is, met de Schepper, en bestaat mijn egoïsme los van mij?

Antwoord: Het egoïsme is niet van jou. Het wordt door Boven gegeven zodat wij het kunnen overstijgen en het begin van de nieuwe wereld kunnen gaan voelen. Ons “ik” is een vast punt. Daar omheen bouw je je nieuwe waarneming.

Vraag: Waarin verschilt een Kabbalist van de Schepper?

Antwoord: Een Kabbalist verschilt van de Schepper omdat hij boven het egoïsme de eigenschap van geven en liefde bouwt. Deze eigenschap bestaat in oorsprong in de Schepper. Wij moeten deze eigenschap verkrijgen, voor Hem is het “van nature” zo.

Vraag: Is de dood een straf of een beloning?

Antwoord: Er bestaat niet zoiets als de dood. Er bestaat een overgang van een egoïstisch verlangen naar een altruïstisch verlangen, door de studie van Kabbalah. Als een mens geen Kabbalah studeert, verdwijnt zijn egoïstische verlangen langzamerhand, totdat het het nulpunt bereikt heeft, dit wordt de dood van een mens genoemd.

Vraag: U zegt constant dat het noodzakelijk is om te studeren en u nodigt mensen uit om naar de lessen te komen, is het mogelijk om de studie voor een bepaald soort werk in te ruilen?

Antwoord: Je kunt de studie door niets vervangen, want het Hoge Licht daalt tijdens de lessen op ons neer.

Vraag: Als alles wat ik ervaar een illusie is, zijn dan alle opgangen en neergangen deel van datzelfde plaatje en is dat dan dus ook een illusie? Moeten we proberen om uit dit doolhof te komen.

Antwoord: Probeer niet slim te zijn! Opgangen en neergangen zijn spirituele staten. Na je leven in deze wereld blijven zij bestaan. Dit is je bezit. Zowel opgangen als neergangen vinden op spirituele niveaus plaats.

From the Kabbalah Lesson in Russian 8/5/18

Related Material:

Blitz Of Kabbalah Tips – 7/15/18

Blitz Of Kabbalah Tips – 7/8/18

Blitz Of Kabbalah Tips – 7/1/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: