Is een gebed dat niet uit het hart komt zinvol?

Vraag: Wij weten dat een correct gebed het gebed voor anderen is. Maar als ik onvoldoende kracht heb om werkelijk te bidden, en mij er toch voor inspan, is het resultaat van zo’n gebed dan toch positief?

Antwoord: In feite niet, want dit is geen gebed, maar een onjuist verzoek,

De Schepper is de alomvattende kracht van de natuur, die alleen een waarachtig gebed aanneemt, geen kunstmatig gebed. We kunnen dit vergelijken met het druppelen van uiensap in je ogen en dan huilen. Heeft dat enige zin? Dit geldt ook voor het kunstmatige gebed.

We hoeven niet te doen alsof. We moeten Kabbalah studeren en onze relatie met de Hoge Kracht proberen te begrijpen, hoe en wat wij moeten vragen. We moeten ervoor zorgen dat onze verzoeken in ieder geval het pad van onze ontwikkeling volgen en vragen om de volgende, meer verheven staten.

From the Kabbalah Lesson in Russian 11/4/18

Related Material:

Request For The Future

If There Are No Requests, There Are No Changes

What Is A Prayer In Kabbalah?

Filed under: Prayer and Intention, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

 

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed