Geheimen en engelen

Vraag: Adam HaRishon schreef een boek, The Secret Angel genaamd. Kabbalah lijkt een wetenschap te zijn, maar dit boek gaat over geheimen en engelen?

Antwoord: “Geheim” betekent: verborgen, en niets anders. Alles wat voor mij verborgen is, wordt een geheim genoemd, en op het moment dat het onthuld wordt, wordt het realiteit.

Een “engel” is een kracht. Alle krachten van de natuur worden engelen genoemd. Bijvoorbeeld de zwaartekracht: als er nu iets op de grond valt, betekent dit, dat de aarde een kracht bezit die alles daarboven aantrekt. Deze kracht wordt de engel van de aantrekkingskracht genoemd. “Engel” is in het Hebreeuws “Malach”, dit is afkomstig van het woord “Malchut”. Wij noemen alle bijzondere eigenschappen van Malchut engelen.

Vraag: Waarin verschilt de verborgen kracht die door Adam werd onthuld van elektromagnetische golven en de zwaartekracht?

Antwoord: Adam heeft de alomvattende kracht van de natuur onthuld, waardoor het gehele universum bestuurd wordt, de gehele schepping, onze wereld en de Hoge Wereld. Hij noemde deze kracht: de Schepper, “Boreh”, dit betekent: “Degene die creëert”. Hij realiseerde zich namelijk dat deze Kracht creëert. Daarbij betekent Boreh: “Bo en “Reh“: kom, ontdek en zie, bereik. Dit heeft Adam allemaal zelf ervaren en in het boek The Secret Angel beschreven.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed