Geen instemming, geen groep

Rabash, Writings of Rabash, het artikel “De Agenda van de Bijeenkomst 2”: Dit is te vergelijken met wat er in de Midrash (Vayikra Rabba, Chapter 4) staat geschreven: “Twee mensen stapten in een boot. Eén van hen begon onder zichzelf een gat te boren in de boot. Hij zei: ‘Waarom ben je aan het boren?’ En hij antwoordde: ‘Wat gaat dat jou aan, ik boor onder mezelf, niet onder jou?’ Toen antwoordde hij: ‘Dwaas die je bent! We zullen allebei verdrinken, met de boot!’”

Je moet je altijd afvragen wat je voor de groep doet, je kunt de vraag of een handeling positief of negatief is alleen afwegen in relatie tot de groep.

De opdracht moet inhouden dat elke suggestie die de liefde voor de vrienden kan verbeteren, besproken moet worden, maar dit moet door alle vrienden geaccepteerd worden, er is hierbij dus geen sprake van dwang.

De discussie moet heel duidelijk zijn, nauwkeurig en uitvoerig, zodat iedereen het ermee eens kan zijn, het voorstel accepteert en het toepast. Op een andere manier is het niet mogelijk. Als er geen instemming is, is er geen groep.

Vraag: Bij het innerlijk werk kan ik het me voorstellen. Maar hoe kan zoiets uiterlijk plaatsvinden, zodat iedereen het met het groepsbesluit eens is.

Antwoord: Hier gaat het innerlijk werk juist over. Je verbindt tien elementen met elkaar die een systeem zullen worden waarin de Schepper Zich zal onthullen. Als er maar één element is dat het er niet mee eens is, is het zoals Rabash schrijft: “een gat in de boot.”

From KabTV’s “The Last Generation” 6/27/18

Related Material:
Look For The Middle Line
The Resolution Adopted Unanimously
Moving Toward A Common Goal

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: