Wees niet bang voor verlangens

Vraag: Wat voor verlangens verstoren het spirituele pad? Moet ik er de strijd mee aangaan; wat moet ik ermee beginnen?

Antwoord: Je hoeft voor geen enkel verlangen bang te zijn en probeer er ook niet tegen te vechten. Het heeft geen zin om ertegen te vechten. Dat is vechten tegen windmolens. Het enige wat je moet doen, is het Hoge Licht aantrekken: Het heeft deze verlangens gecreëerd en het is de bedoeling dat je ze corrigeert, er richting aan geeft en ze gebruikt.

Wij beperken onze verlangens niet en we maken ze ook niet groter. We zetten onszelf niet onder druk. We ontwikkelen de eigenschap van geven, liefde en eenheid niet op eigen kracht, want dat ligt niet in ons vermogen. Het enige wat wij moeten doen, is het Hoge Licht aantrekken, zodat het Licht het werk kan doen.

Het is een groot misverstand om te denken dat wij onszelf zouden kunnen veranderen. Op die manier raken wij alleen maar in verwarring.

From the Kabbalah Lesson in Russian 5/13/18

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed