Voor wie is het Boek De Zohar bedoeld?

Zohar for All, Torah, “BeHaalotcha” 58 (When You Raise [the Lamps]): Wee degene die zegt dat de Torah letterlijk op te vatten verhalen vertelt en ongeletterde woorden gebruikt, zoals die van Ezau en Laban. Als dit zo zou zijn, kunnen wij zeggen dat wij zelfs vandaag de woorden van een onopgevoed mens in een wet kunnen veranderen, met mooiere woorden dan uitgesproken zijn. Als de Torah naar alledaagse zaken zou verwijzen, hebben de leiders van de wereld onder elkaar betere dingen te zeggen, dus laten we hen volgen en van hun woorden op dezelfde wijze een wet maken. Alle woorden van de Torah hebben echter de hoogst denkbare betekenis.

Het is heel moeilijk om Het Boek De Zohar aan beginners uit te leggen. Dit is een volkomen gesloten boek. De teksten lijken literair of historisch te zijn, vaak angstaanjagend, mystiek.

Toen ik met Rabash begon te studeren, werd mij gezegd, dat ik kon beginnen met het artikel “Preface to the Wisdom of Kabbalah” van Baal HaSulam, dit is één van de inleidingen tot Het Boek De Zohar. De gehele methode, de techniek van het spirituele werk, wordt daarin helder beschreven in de taal van Kabbalah en niet in de taal van gevoelens.

Het Boek De Zohar kan niet als tekstboek gebruikt worden, het kan alleen gebruikt worden als materiaal voor extra lessen voor mensen die serieus Kabbalah studeren.

Vraag: Wat voor geheimen zijn erin verborgen?

Antwoord: Het is onmogelijk om deze geheimen aan een mens te onthullen, want alles zou onduidelijk voor hem zijn, hij mist namelijk de hersenen die nodig zijn om onbegrijpelijke dingen bij elkaar te brengen.

Iemand die nu Kabbalah studeert, heeft namelijk een gewone, aardse psychologie. Hij moet aan zichzelf werken totdat het Licht hem een beetje begint te veranderen, afhankelijk daarvan zal hij het materiaal, dat bestudeerd wordt, anders gaan waarnemen.

Vraag: Waarom is Het Boek De Zohar dan geschreven?

Antwoord: Zodat je iets kunt leren, iets waardoor je kunt veranderen en waardoor je – naarmate je verandert – gaat voelen hoe de wereld, die altijd eenzijdig leek te zijn, aan het veranderen is, je ziet de wereld nu als integraal.

Je zult de wereld totaal anders gaan zien: complementair, veranderbaar, als één geheel. De levenloze, vegetatieve, animale en menselijke natuur zal je als één systeem waarnemen.

Je zult erin leven. Je zult niets kunnen veranderen zonder al het overige ook te veranderen.

Het Boek De Zohar is een commentaar op de Torah. In de Torah staat absoluut alles beschreven – van begin tot eind – over de weg van de mens en de gehele mensheid. Alleen degene die verandert tijdens zijn opgang op de treden van de spirituele ladder, bereikt wat er in de Torah geschreven staat.

From the Kabbalah Lesson in Russian 8/26/18

Related Material:
The Book Of Zohar, The Main Book Of The Wisdom Of Kabbalah
Not Just A Book
Feeling The Book Of Zohar

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed