Voor het hemelse gerecht staan

Vraag: Voor mij betekent winst maken dat ik andere mensen uitbuit. Hierop berust marketing en adverteren: iets willen verkopen wat mensen niet nodig hebben en elk middel gebruiken om hen ervan te overtuigen dat ze ergens geld voor uit moeten geven.

Als ik naar u luister, ben ik het er soms wel mee eens dat wij allemaal één zijn, maar door anderen uit te buiten, brengen wij waarschijnlijk schade toe aan onszelf. Dus hoe kunnen wij winst maken?

Antwoord: Nu kun je gewetensvol geld verdienen, want je begrijpt al dat je in feite jezelf bedriegt.

In feite zou een mens, als hij werkelijk voor het hemelse gerechtshof zou verschijnen, niets hoeven te zeggen en het hof zou niets hoeven te antwoorden. Niemand zou een claim hoeven indienen – de Schepper niet bij de mens en de mens niet bij de Schepper – want in onze wereld doet niemand iets. Wij geven onszelf en anderen van alles de schuld. Maar in feite zijn dit niet onze handelingen.

Van onze kant kan er maar één enkele handeling bestaan: serieus gericht zijn op de groep om zo de Schepper te bereiken. Dan benutten wij – ondanks ons egoïsme – werkelijk de krachten van de groep om de onthulling van de Schepper te versnellen. Dit voegen wij toe.

Vraag: Bestaat er een hemels gerechtshof?

Antwoord: Natuurlijk. Het is het integrale systeem van verbindingen waarin wij leven. Dit systeem velt een oordeel over wat jij eraan bijdraagt, of integendeel, wat jij je eruit toe-eigent. Je bent je eigen rechter en advocaat.

From the Kabbalah Lesson in Russian 9/2/18

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: