Je bent verantwoordelijk voor de hele wereld

Baal HaSulam, ‘De Gift van de Torah’: Onze wijzen zeiden: “Heel Israël is verantwoordelijk voor elkaar.” Dit lijkt volkomen onterecht te zijn, want is het mogelijk dat de Schepper de schuld bij u int, als iemand zondigt, of een zonde begaat waar zijn Maker verontwaardigd over is, en je die persoon niet kent? Er staat geschreven: “Ouders kunnen niet voor kinderen de doodstraf krijgen …. ieder wordt voor zijn eigen zonde ter dood gebracht. (Dewariem 24:16) (Deuteronomium), dus hoe kan er gezegd worden dat je zelfs voor de zonden van een volkomen vreemdeling verantwoordelijk bent, iemand van wie je de naam en de woonplaats zelfs niet kent?”

Naarmate wij verder komen op de treden van de correctie, afhankelijk van onze spirituele ontwikkeling, zijn wij steeds meer verantwoordelijk voor anderen.

Vraag: Baal HaSulam benadrukt dat wij voor alle mensen verantwoordelijk zijn, zonder hen te kennen, te zien of in hun nabijheid te zijn. Hoe kan dit?

Antwoord: Het gaat hier niet over mensen. Het gaat over het systeem: daarvoor ben je verantwoordelijk, want je kunt het Hoge Licht erin brengen, het Licht dat correctie aanbrengt. Dat moet je vanuit jouw niveau doen.

Het is van jou! De hele wereld is jouw Kli, jouw vat, jouw ziel. Daarom ben je verantwoordelijk voor de hele wereld.

From KabTV’s “The Last Generation” 3/15/18

Related Material:
You Are The Only One Responsible For Everything
The System Will Not Manage Without Me
Creditors

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed