Groei uit tot een mens

Vraag: Als ik probeer om achter alles de Hoge Kracht te zien, is het dan nog wel nodig om mijzelf af te vragen: “Waarom wil ik die Kracht onthullen?”

Antwoord: Natuurlijk! Je groeit uit tot een mens! Waarvoor, waarom, hoe? Je doet het niet om een gezellige avond te hebben, om ergens van te genieten en dat de rest je niet uitmaakt omdat je je alleen maar goed wilt voelen. Absoluut niet!

Kabbalah laat mij ontdekken waar de waarheid te vinden is. Daarvoor ben ik bereid om mijn huidige genoegens van minuut tot minuut op te geven en er tegenin te gaan. Dit is een strijd voor mij.

Ik weeg altijd af wat ik belangrijker vind: de waarheid of genot? Dan plaats ik een masach (scherm) over mijn verlangen en handel ik vanuit geven. Als ik tegen het genot in werk, ga ik plotseling voelen dat er 620 maal meer genot in geven aanwezig is dan in ontvangen.

Vraag: Heeft een mens het vermogen om controle uit te oefenen over zijn verlangens, om dergelijke afwegingen te maken?

Antwoord: Alles wordt door het Hoge Licht gedaan! Wij hoeven niet verstandig te zijn. Het enige is dat je niet terughoudend moet zijn, maar moet proberen om alles op de juiste manier en consistent toe te passen in de groep.

De groep is het grootste obstakel. Een mens wil zich niet aan anderen binden. Hij kan zich niet voorstellen dat hij daardoor tot zulke verrassende resultaten zal komen.

Natuurlijk zijn er mensen die makkelijk contact maken met anderen, maar voor hen is dat een aardse verbinding. Een spirituele verbinding is in de praktijk moeilijk voor iedereen.

Daarom kunnen wij nergens van zeggen dat het meer, minder, beter of slechter is. Eenieder moet door de periode heen waarin hij de tanden op elkaar zet en in de groep het werk doet, probeert om er deel van te worden, handelt en niet wegloopt voor groepsactiviteiten. Deze inspanningen, die tegen het verlangen ingaan, leveren geleidelijk resultaten op.

From the Kabbalah Lesson in Russian 5/13/18

Related Material:
The Magnitude Of Spiritual Desires
The Need To Be Human
The First Condition For Becoming A Human

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed