De ziel – Eén voor allen en eenieder heeft een eigen ziel

Vraag: Uit welke delen bestaat het spirituele object dat wij een “ziel” noemen? Is het iets permanents of is het aan verandering onderhevig?

Antwoord: De ziel bestaat uit tien Sefirot. De ziel verandert voortdurend, afhankelijk van het werk dat een mens aan zichzelf verricht. Er zijn echter altijd tien delen die in één enkel integraal systeem met elkaar verbonden zijn, alles is daarin aanwezig.

De ziel is één voor allen en eenieder heeft zijn eigen ziel, net zoals onze wereld één wereld voor iedereen is en iedereen zijn eigen wereld heeft. Maar wat wij via ons egoïsme waarnemen, wordt “onze wereld” genoemd, “deze wereld”, en wat wij door middel van de eigenschap van geven waarnemen, en misschien wel vanuit liefde – als wij boven ons egoïsme uitstijgen – wordt “spirituele wereld” genoemd, of “ziel”.

Vraag: Zijn de ziel en de Hoge Wereld hetzelfde?

Antwoord: Als wij de Hoge Wereld voelen, wordt dat de “ziel” genoemd, of de “tien Sefirot.” De tien Sefirot vormen het skelet van de ziel.

Het woord Sefira” komt van het woord “lichtend” (Sapir). Het is een punt dat egoïstisch was en gevend is geworden, altruïstisch. Daarom straalt het.

From the Kabbalah Lesson in Russian 6/10/18

Related Material:
Why Is The Soul Made Of Ten Sefirot?
A Soul And Its Substance
One Soul For All

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed