De wereld als een manifestatie van de Schepper waarnemen

Vraag: Worden spirituele en materiële gebeurtenissen van tevoren georkestreerd en gebeurt alles volgens een van tevoren bepaald scenario van het leven?

Antwoord: Natuurlijk. Zo ontstaan ze. Zijn wij degenen die alles laten gebeuren? De wereld doet zich steeds in nieuwe vormen aan ons voor en wij moeten ze leren begrijpen, ze bereiken, ons ermee verbinden en zo voortgang maken.

Elk moment wordt er aan jou een bepaald beeld van de wereld getoond, je moet het tot je nemen, begrijpen, je ermee verbinden en proberen om het te verbeteren. Je vooruitgang wordt bepaald door de wijze waarop je de omringende wereld begrijpt.

De waarheid is dat je de wereld elke keer moet zien als een manifestatie van de Schepper. Kan je je voorstellen hoe gebrekkig wij wel moeten zijn nu wij de wereld om ons heen zien als een wereld vol verschrikkelijke dingen, depressie en afschuwelijke spanningen?

Vraag: Laten we aannemen dat er iets aan ons onthuld wordt. Wat moet dan mijn eerste reactie zijn? Moet ik dan zeggen: “Er is geen ander dan Hij”?

Antwoord: Allereerst moet je begrijpen dat de Schepper de Hoge Kracht is die alles bepaalt, handelt en alles vult. Deze Kracht laat aan jou volmaaktheid zien, maar je misvormt dit beeld in een mate die afhankelijk is van jouw verdorvenheid, omdat je door jouw “glazen” kijkt, door de lenzen van je egoïsme.

Vraag: Dus ik moet alles rechtvaardigen?

Antwoord: Nee, niet rechtvaardigen, maar deze perfectie zien en voelen. Dan moet je je zodanig aan Hem hechten, dat je – doordat je dit bereikt – door de correctie van de verdorvenheid naar het niveau van perfectie, één zult worden met de Schepper. Aan deze zijde van het scherm ben jij en aan de andere zijde is Hij.

Vraag: En als ik bemerk dat ik deze kracht niet kan toeschrijven aan “geen ander dan Hij”, dat ik het niet kan rechtvaardigen?

Antwoord: Je hebt de mogelijkheid om te bidden, om Hem te vragen of Hij je wil corrigeren, zodat je de wereld als perfect zult gaan zien.

Maar als je dit wilt doen om je goed te voelen, zal je niets ontvangen. Als je de wereld echter als perfect wilt zien, omdat je de Schepper niet wilt vervloeken omdat dat je pijn doet, zal je ontvangen. Je vraagt aan de Schepper of Hij je de kracht wil geven om Hem te zien zoals Hij is: de Goede die Goed doet.

From the Kabbalah Lesson in Russian 8/26/18

Filed under: Perception, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed