De logica van het geluid volgen

Rabash, Writings of Rabash, Article “The Agenda of the Assembly 2”: – (Het Programma van de Groep 2): Daarom moeten wij eerst de belangrijkheid van de bijeenkomst prijzen en dan zien wat wij door deze activiteit kunnen verkrijgen. Zoals onze Wijzen hebben gezegd: “Men moet de Schepper altijd prijzen, en dan bidden.” Met andere woorden: het begin van de bijeenkomst, namelijk het begin van de discussie die het begin van de bijeenkomst vormt, moet uit het prijzen van de groep bestaan. Eenieder moet proberen om redenen en uitleg te geven die gaan over hun verdienste en hun belangrijkheid. Zij moeten uitsluitend spreken over de verdiensten van de groep.

Vraag: Moet er eerst een spel met woorden plaatsvinden over de belangrijkheid van de groep?

Antwoord: Dit is geen spel! Je moet hier elke keer weer mee beginnen. Waarom ben ik in deze wereld? Met wat voor doel? Hoe moet en kan ik dat bereiken? Waarom in de groep? In wat voor groep eigenlijk? Wat voor werk moeten de vrienden verrichten om het doel van de schepping te bereiken? Enzovoort.

Vraag: Als ik naar een bijeenkomst van de vrienden ga, moet ik deze reeks vragen dan ook altijd in gedachten hebben?

Antwoord: Als ik pas in het midden van deze reeks vragen wakker begin te worden, is dat geen serieuze basis voor het spirituele werk. Een serieuze basis wordt vanaf het allereerste begin hernieuwd: “Waarom ben ik op deze wereld gekomen?” Hoe kan ik anders verder? Op basis waarvan?

Ik leef in deze wereld om de Schepper te bereiken. De Schepper kan ik alleen bereiken als ik samenkom met de juiste Ten: met gebroken verlangens die het mogelijk moeten maken om Hem “op te vangen”, zoals een radio een geluidsgolf opvangt.

Om dit te kunnen doen, wordt er aan ons leiding en advies gegeven over de manier waarop wij ons kunnen opstellen, als een oscillerend circuit van een ontvanger, om zo de Schepper te kunnen detecteren.

Vraag: Raadt u ons aan om ons zo voor te bereiden op een Yeshivat Haverim (bijeenkomst met de vrienden), op de lessen, en ook op het dagelijks leven?

Antwoord: Natuurlijk. Zo bereid ik mijzelf voor.

Ik heb een Ten nodig. Waarom ga ik naar de meeting? Omdat ik in deze Ten de Schepper moet onthullen. Op een andere manier kan ik Hem niet bereiken. Voor mij betekent “de Schepper onthullen”, dat ik het doel van het leven bereik. Daarom heb ik een reden om snel naar de meeting met de vrienden te gaan en iets te doen.

Uitgaande van dit doel moet ik de voorwaarden ontdekken die noodzakelijk zijn om de Schepper in de Ten te bereiken.

Vraag: Betekent dit dat alles op het niveau van gevoelens moet gebeuren?

Antwoord: Ook op het niveau van de logica. Als ik nu niets voel, ben ik totaal bevroren, zulke perioden doen zich voor. Dan ga ik eerst door alles heen scrollen en gebruik ik mijn logica. Logica is zo hard als ijzer; dit is nu het enige wat ik heb. En zo breng ik mijzelf terug naar de staat waarin ik mijn kans ga benutten. De Yeshivat Haverim krijg ik één keer per week en ik moet erbij zijn.

Ik weet dat ik daaruit moet ontvangen hoe mijn houding moet zijn om van al mijn vrienden indrukken te krijgen, die het mij mogelijk zullen maken om spiritueel verder te groeien.

From KabTV’s “The Last Generation” 6/27/18

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: