Waarom heeft een mens zijn denkvermogen nodig?

Laitman_177.06Alles wat mij van de Schepper verwijdert, wordt kwaad genoemd. Maar waar besluit ik of iets kwaad is, in mijn denken of in mijn hart?

Waarom heeft de Schepper een mens zijn denkvermogen gegeven – iets wat boven de vermogens van het dier uitgaat – als wij het moeten annuleren om met geloof boven de rede te kunnen werken?

De Schepper heeft een mens nu juist het denkvermogen gegeven om tegen zijn animale denken in te kunnen gaan. Anders zouden wij niet kunnen uitzoeken wat bitter en wat zoet is. Wij vervangen ons denkvermogen door het denken van de Hogere. Wij moeten ergens een begin kunnen maken, daarom geeft de Schepper ons een animaal denkvermogen.

Het is vergelijkbaar met het feit dat de Schepper het verlangen om te ontvangen heeft geschapen, zodat wij eerst ontvangen als zoet ervaren en geven als bitter. Een mens kan zich afvragen waarom de Schepper het schepsel aanvankelijk tegengesteld aan Hem heeft geschapen. Dit heeft echter al te maken met de vraag: Waarom heeft Hij de schepping gebroken? Het antwoord daarop is: De belangrijkheid van het Licht bereiken wij vanuit de duisternis.

From a conversation in Iceland, 5/23 /18

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: