Waar wordt de Schepper onthuld?

laitman_961.2Vraag: Waar wordt de Schepper onthuld?

Antwoord: Ik onthul alles in mijzelf, in mijn verlangen. Hetzelfde geldt voor de Schepper. Net zoals ik de wereld voel, waarin al mijn zintuigen functioneren om de werkelijkheid waar te nemen, voel ik de Schepper. Eerst voel ik dat Hij de oorzaak van de werkelijkheid is en in ieder geval alle onderdelen daarvan in handen heeft.

Ik heb bijvoorbeeld een afspraak bij de rechtbank. In dit geval begrijp ik wel dat de Schepper gezorgd heeft voor al mijn vijanden en ze onder controle heeft om mij te laten begrijpen, dat dit van Hem komt en dat er geen ander is dan Hij. Dit is de eerste stap.

De tweede stap vindt plaats als al Zijn “vertegenwoordigers”, die gewoonlijk zeer onaangenaam zijn, in geliefde engelen veranderen, omdat ik met hun hulp tot een verbinding met de Schepper kom. Er bestaat geen andere manier om deze gehechtheid aan Hem te bereiken. Het is onmogelijk om op een aangename manier in verbinding met Hem te komen, want in mij is alleen maar kwaad aanwezig, ik ben tegengesteld aan Hem. Daarom dank ik evenzeer voor het kwade als voor het goede en ga ik hiervan houden, ik haat dit niet.

Maar er is ook nog één en ander in de fysieke wereld waar ik mee te maken heb. Ik moet dit werk namelijk voltooien volgens de wetten van onze wereld: ik moet naar de rechtbank, ik krijg boetes, en ik moet ermee leren omgaan. Eigenlijk is het zo dat ik de Schepper dank voor dergelijke boodschappers die Hij naar me toestuurt. Hij heeft ze uitgekozen, en dat betekent dat ik nu juist dit nodig heb om verder te komen.

Vraag: Waarom moeten we in deze wereld van alles doen?

Antwoord: Elke spirituele wortel moet uiteindelijk de fysieke tak bereiken. Nadat wij alle spirituele wortels met de betreffende fysieke takken hebben verbonden, zal deze wereld uit onze zintuigen verdwijnen.

Vraag: En als iemand geen aandacht besteedt aan het oplossen van de problemen in deze wereld?

Antwoord: Als je het nalaat om in deze wereld te handelen, blijven al die problemen in verschillende vormen bij je terugkomen totdat je er op de juiste manier mee aan de slag gaat.

From a conversation in Iceland, 5/19/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed