New Life #438 – Yom Kippur

New Life #438 – Yom Kippur
Dr. Michael Laitman in gesprek met Oren Levi en Nitzah Mazoz

Samenvatting

Wat is de spirituele betekenis van de gebruiken tijdens Yom Kippur en hoe nodigen ze ons uit om onze innerlijke verlangens en intenties te opzichte van anderen, van verbinding en ware liefde, te onderzoeken?

Bijna iedereen gaat naar de synagoge op Yom Kippur. Volgens de Wijsheid van Kabbalah is Yom Kippur in de cyclus van het jaar een heel bijzondere staat voor een mens die zich spiritueel ontwikkelt.

Wij zijn eraan gewend om onze handelingen te onderzoeken, maar wij moeten ook onze intenties onderzoeken, vooral met betrekking tot anderen: Waar sta ik ten aanzien van de Hoge Kracht wiens eigenschappen Liefde en Geven zijn? Het onderzoek, dat we kunnen vergelijken met een röntgenstraal die voortkomt uit de intentie die zich in het hart bevindt, wordt door het Licht gedaan dat voortkomt uit de studie van Kabbalah,

De Tien Dagen van Inkeer zijn tien röntgenstralen van het hart, die laten zien waar ik mij bevind als het over mijn eigenbelang gaat, en waar als het gaat over mijzelf ten opzichte van het belang van anderen.

De Torah vraagt van de mens om zijn hart te corrigeren. De Natuur, G-d, onderzoekt uitsluitend de intentie in het hart. Vasten symboliseert de behoefte om allereerst niet meer voor mijn eigenbelang te ontvangen, restrictie genaamd. Dan kunnen wij geven. Wij leren van het verhaal over de profeet Jona dat wij onszelf aan de kant moeten zetten en in het belang van anderen moeten handelen. Een mens kan zich niet tot de Schepper wenden als er mensen in de wereld zijn die hij heeft gekwetst.

De ware verzoening met anderen is niet dat zij jou moeten vergeven, maar dat jij in je hart een totale liefde voor anderen moet bouwen.

From KabTV’s “New Life #438 – Yom Kippur,” 9/30/14

Video is in het Engels

icon for podpress VideoPlay Now | Download

icon for podpress AudioPlay Now | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed