New Life #1033 – Moeilijkheden in relaties overwinnen

 

New Life #1033 – Moeilijkheden in relaties overwinnen
Dr. Michael Laitman in gesprek met Oren Levi en Tal Mandelbaum ben Moshe

Samenvatting

Om moeilijkheden in een relatie te overwinnen, moeten we proberen om elkaar te accepteren en elkaar niet bekritiseren, domineren of elkaar willen veranderen. Ik ga met mijn partner om zoals ik met mezelf omga. Je man/vrouw wordt deel van jezelf. Liefde maakt in het huwelijk twee mensen tot één mens. We zijn in alles samen.

Dit moet geleerd worden. Veel scheidingen vinden al binnen een jaar plaats.

We gaan met elkaar om volgens het principe:”Liefde bedekt alle overtredingen” (Spreuken 10:12). Dit betekent dat ik alles wat ik niet fijn vind met liefde bedek, alsof het van mijzelf is. Wat moeilijk is blijft, maar de liefde daarboven bedekt het.

Samen ben je één lichaam. Praat daarover. Laat trots en controle weg, toon liefde, aandacht en zachtheid. Praat er ook met je kinderen over: wat is een mens, gewoontes, psychologie, fysiologie, eigenschappen, enz.

In onze Bronnen staat: “De vrouw van een man is als zijn eigen lichaam.” Liefde maakt je tot één. Ik accepteer de ander zonder iets te willen veranderen. Naast mijn eigen ego accepteer ik het ego van de ander, het is belangrijk dat beide partners dit doen.

Wat is liefde? Dat een mens een doel heeft in zijn leven dat hij realiseert en dat hij daarnaast nog een doel heeft: dat hij op de juiste wijze zijn home realiseert. Een mens moet op deze twee gebieden zijn ego annuleren. Ik annuleer mijn ego en accepteer de ander hoe hij/zij is, daardoor verkrijg ik: een vriend, een partner, een echtgenoot/echtgenote.

Zelfs via je man/vrouw, het gezin, door de verbinding met elkaar, kunnen wij de Hoge Kracht bereiken. In de juiste verhouding tussen ons. Dat is liefde. Ik zie geen negatieve dingen, ze zijn van mijzelf.

In het Engels

icon for podpress VideoPlay Now | Download

Audioicon for podpress Play Now | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: