Korte Kabbalah Tips – 15-4-2018, deel 1

laitman_963.4Vraag: Is het nodig dat ik het systeem van supervisie en de oorzaak van beloning en straf ken?

Antwoord: Jazeker. Dit ontdekken we in de Wijsheid van Kabbalah. Zonder dit systeem te kennen en eveneens de toepassing ervan, kunnen we het einde van de correctie niet bereiken.

Vraag: Waaruit bestaat de ziel?

Antwoord: De materie waaruit de ziel bestaat, is de wil om te ontvangen. Dit is alles wat de Schepper heeft geschapen. De eigenschap van de Schepper is geven en de eigenschap van het schepsel is ontvangen.

Vraag: Als de gehele wereld, anderen, en de Schepper zich in mij bevinden, betekent dit dan dat ik altijd ten behoeve van mezelf werk?

Antwoord: Inderdaad.

Vraag: Hoe kan een ziel een deel van het schepsel zijn en tegelijkertijd een deel van de Schepper?

Antwoord: De ziel kan een deel van de Schepper zijn in het schepsel.

Vraag: Wat is het beste voedsel voor de ziel? Hoe vaak moet je de ziel “voeden” zodat zij zal groeien en gezond en sterk worden?

Antwoord: Wij moeten de ziel constant “voeden”, dit vindt alleen plaats door een steeds grotere nabijheid van de Schepper en door eenheid met anderen.

Vraag: Zijn er bergen in spiritualiteit?

Antwoord: Ja, twijfels en obstakels worden in spiritualiteit “bergen” genoemd.

Vraag: Is daar geen goed en kwaad, zijn daar geen mannen of vrouwen, maar bestaat daar een combinatie van eigenschappen in een ziel die aan de Schepper gelijkvormig is?

Antwoord: In onze wereld zeggen we dat het leven een manier van bestaan van proteïne is. Alles bestaat uit proteïne, in de verschillende bestaansvormen daarvan. In tegenstelling hiermee komen we in de Wijsheid van Kabbalah tot een noemer die veel universeler en gemeenschappelijk is.

Vraag: Wat is het verschil tussen iemand die innerlijk de Schepper voelt en iemand die de Schepper buiten zichzelf voelt? Is het verschil dat de een zonder intentie ontvangt en de ander ontvangt om de Schepper vreugde te brengen?

Antwoord: Nee. Er is Ohr Makif (Omringend Licht) en Ohr Pnimi (Innerlijk Licht). Daardoor wordt alles op een dergelijke manier ervaren. Maar in feite moet alles gevoeld worden als het Innerlijk Licht waardoor je gevuld wordt. Dit zal geleidelijk plaatsvinden.

Vraag: Tegenwoordig kan iedereen over de hele wereld reizen. Kan een Kabbalist ook reizen, maar dan in zijn innerlijke verlangens?

Antwoord: Een Kabbalist reist, door in zijn verlangens te reizen, niet alleen in deze wereld, maar in alle werelden.

From the Kabbalah Lesson in Russian 4/15/18

  • Als er enige dagen geen blog verschijnt, komt dat door technische werkzaamheden.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: