Israël is de lichtvonk in het hart

laitman_294.2Het is moeilijk uit te leggen wat de ware werkelijkheid is omdat deze verborgen is en onze blik verstoord is. Een mens moet zich echter inspannen om het beeld te zien dat zo dicht mogelijk bij de waarheid ligt. Wij leven in een denkbeeldige wereld omdat alles wat wij zien alleen symbolen van spirituele eigenschappen zijn

De hele wereld bestaat uit diverse fragmenten van het verlangen, zij variëren in kracht, dat wil zeggen: in de mate van hun corruptie die correspondeert met de kracht van het verlangen. Hoe meer gecorrigeerd het verlangen was in het systeem van de gemeenschappelijke ziel van Adam voor de breking, hoe meer het nu gecorrumpeerd is.

Na de breking van het gezamenlijke verlangen, is er in elk van de delen van dat verlangen een fragment van de Masach (scherm) achtergebleven, een lichtvonk van het Terugkerende Licht dat voor de zonde van Adam aanwezig was. Daarom zijn er tegenwoordig zoveel mensen in de wereld, namelijk verlangens, waarin de lichtvonk zich meer of minder manifesteert.

Het gemeenschappelijke Licht beïnvloedt de gebroken fragmenten van het verlangen en brengt ze tot leven, laag na laag. De verlangens voelen de drang om het Hoge Licht te naderen, om erop te lijken. Eerst worden ze er op een egoïstische manier door aangetrokken, met een corrupte intentie, zij proberen om de lichtvonk, die van de spirituele staat van geven aan elkaar in hen is overgebleven, voor hun eigen genoegens te gebruiken.

De verlangens die tot nu toe wakker zijn geworden of nog wakker zullen worden, streven naar het doel van de schepping, naar hechting aan de Schepper, zij worden “Israël” (Yashar-El—regelrecht naar de Schepper) genoemd. Dit zijn verlangens met heel sterke lichtvonken waardoor een mens gewekt wordt.

De mensen in wie de lichtvonken nog zwak zijn, worden de naties van de wereld genoemd, want zij voelen alleen gewone, aardse verlangens: geen verlangen om zich aan de Schepper te hechten, zij willen alleen maar comfortabel leven in deze wereld. Dit is het verschil.

Als de naties van de wereld voelen dat er geen bezigheden in deze wereld meer zijn die hen vervulling geven, willen zij zich bij Israël voegen, dan is het hun verlangen dat mensen die naar spiritualiteit streven anderen helpen en hen naar correctie leiden. Alleen daarin ligt de hoop op vervulling. Anders kijken zij neer op Israël, vanuit hun egoïstisch verlangens.1

From the 3rd part of the Daily Kabbalah Lesson 9/16/18, Lesson on the Topic: “A Handmaid That Is Heir To Her Mistress”
1 Minute 0:30

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed