Waarom zijn onze intenties verborgen?

laitman_552.03Vraag: De intenties van anderen zijn voor een mens verborgen. Waarom is dat zo? Als alles onthuld was, zou dat het leven gemakkelijker maken.

Antwoord: Dan zou je zoals een dier leven. Het is juist precies zo geregeld, dat mensen in staat zijn om zichzelf te veranderen door langzamerhand hun eigen intenties te ontdekken, ze te corrigeren en de juiste verbindingen aan te gaan.

Opmerking: Ik weet zeker dat maar weinig mensen het ermee eens zullen zijn dat mensen alleen maar egoïstische intenties hebben. Er zijn goede en slechte mensen.

Mijn commentaar: Dat is volgens jouw criteria. Wij zijn als absolute egoïsten geboren. Als wij onszelf vanuit dit standpunt onderzoeken met betrekking tot de spirituele wereld, zullen we ontdekken dat wij compleet corrupte wezens zijn.

Vraag: Waarom is het voor een mens verborgen dat zijn of haar intenties egoïstisch zijn?

Antwoord: Als het zichtbaar zou zijn, zou een mens niet meer kunnen bestaan. Wij zouden onszelf opvreten van ellende. We moeten onszelf geleidelijk corrigeren in de mate waarin onze negatieve kwaliteiten worden onthuld. Die kwaliteiten moeten we vergelijken met de positieve kwaliteiten, allerlei verontreinigingen, problemen en ziekten tussen ons openleggen, en ze behandelen.

Vraag: Als ik de intenties van een ander mens voel en mij daarbij bewust ben van mijn eigen egoïstische intentie, kan ik dat dan beschouwen als een spirituele verworvenheid?

Antwoord: In zekere mate, ja.

From the Kabbalah Lesson in Russian 3/25/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed