Vrouwelijk leiderschap

Dr. Michael Laitman

Van mijn facebook pagina  Michael Laitman 28/8/2018

De kans is groot dat je volgende CEO een zij is en je volgende congreslid een congresvrouw.

Na duizenden jaren van onderdrukking bekleden vrouwen over de hele wereld sleutelposities in alle lagen van de maatschappij. Wat ligt er ten grondslag aan de razendsnelle opkomst van vrouwen en waarheen leidt dit de maatschappij?

Het menselijke verlangen dat zich steeds meer ontwikkelt, drijft zowel mannen als vrouwen voort. De afgelopen 60 jaar zijn we getuige van een opvallende verandering in het verlangen van vrouwen. Vrouwen willen zich steeds minder bezighouden met het huishouden en de zorg voor de kinderen, hun belangstelling voor andere gebieden in de maatschappij neemt aanzienlijk toe.

Bovendien gaat het in de wereld om een steeds grotere gelijkheid en vrouwen nemen taken en verantwoordelijkheden op zich die vroeger alleen mannen op zich namen. Vrouwen kunnen meer tijd vrijmaken omdat de technologie hierin een belangrijke rol speelt. Zoals voorheen luiers en babyvoeding een enorm grote hulp voor moeders betekenden, zullen nu oplossingen op het gebied van robots en kunstmatige intelligentie de last van het huishouden verminderen tot een niveau dat we niet eerder hebben meegemaakt.

Het is echter geen wonder dat vrouwen naadloos integreren in de hyperverbonden wereld. Omdat men in de wereld steeds afhankelijker van elkaar wordt, vraagt dit de interventie van vrouwen, alsof de wereld van hen vraagt om hun unieke kwaliteiten in praktijk te brengen.

Een vrouw heeft een karakter dat veel verantwoordelijker, stabieler en consistenter is. Zij kan met veel veranderingen omgaan en uitdagingen op lange termijn aangaan, dit is een eigenschap die te maken heeft met haar natuurlijke vermogen om een embryo in zich te dragen en leven in zich te ontwikkelen. Een man is daarentegen beter in acties op korte termijn.

Een vrouw is in staat om een groot aantal taken op zich te nemen en ze ook met succes uit te voeren. Een man is daarentegen succesvoller in lineaire processen die gericht zijn op één enkel doel. Daarom manifesteren de meeste wetenschappelijke doorbraken zich bijvoorbeeld in het mannelijke brein.

Mannen en vrouwen verschillen ook in hun houding naar falen in het leven. Figuurlijk gesproken kan een man ijzersterk zijn, maar toch kan één klap hem breken. Een vrouw is buigzamer en zoals een flexibele tak breekt zij veel minder gauw. De wederzijdse aanvulling van elkaars kwaliteiten is de sleutel tot het bouwen van een gezonde samenleving in het nieuwe tijdperk.

De integratie van vrouwen in het leiderschap van de maatschappij en in andere systemen van het menselijke bestaan is noodzakelijk geworden. De moederlijke eigenschappen breiden zich uit van het persoonlijke huis naar het globale huis. De vrouwelijke natuur en haar gedrevenheid om een ondersteunende, warme omgeving te creëren, zal in de maatschappij vorm krijgen in het creëren van gezonde, geschikte voorwaarden voor de verbinding tussen mensen. Zonder een dergelijke omgeving die alleen door vrouwen ontwikkeld en geleid kan worden, zullen mannen als kinderen blijven ruziën.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed