Mijn gedachten op Twitter – 5-8-2018

Dr Michael Laitman Twitter

Heel onze opdracht in de spirituele ontwikkeling bestaat eruit dat wij het werk van de Schepper volgen en het daarmee – met de hulp van de groep – zoveel mogelijk eens zijn. De Schepper wekt duisternis versus Licht: Hij distantieert Zich, keert Zich om als een hert dat wegrent, en roept ons om Hem te volgen.

#Israël is – als een Joodse natie – een staat die op grond van de Joodse wet bestaat, in de Bijbel neergeschreven als: “Heb je naaste lief als jezelf.” Dit is de de code van de natie en de wereld, de code voor de globale, integrale ontwikkeling van de mensheid. Als wij dit implementeren, zullen wij eeuwigheid ontvangen.

Als je je tot de Schepper wendt om hulp, realiseer je dan dat Hij de Ene is die je het gevoel van hulpeloosheid gaf. Ik ben het met Hem eens en ik dank Hem daarvoor.

Want hoewel ik me slecht voel, is Hij nu bij me: nu zal mijn gebed volgroeid zijn en heel, en ik zal de partner van de Schepper zijn.

Wij moeten het fysieke bestaan en spiritualiteit, buiten ons en in ons, duidelijk beschrijven. Allereerst is er de “ezel” – mijn aard – en ik, de mens die op de ezel zit en de Schepper wil verblijden. Twee niveaus/werelden die beide noodzakelijk zijn. De Schepper zal echter zowel de mens als het dier bevrijden!

Ik voel de vriend als ik investeer in het verkrijgen van eigenschappen die gelijkvormig zijn aan die van Hem. Dan ontdek ik dat Hij volmaakt is, want ik ben voor een deel perfect geworden. Maar ik voel mij egoïstisch. Mijn goede daden weerspiegelen zich in de vrienden, terwijl mijn tekortkomingen zich weerspiegelen in mij. #Kabbalah

Op het spirituele pad, moeten wij niet bang zijn voor de duisternis en de verlangens.

Wij moeten leren omgaan met de leegte, de kli (vat), het onderzoeken in het Hoge Licht en naar de Schepper toe gaan, Hij heeft de leegte in mij geschapen om mij vooruit te duwen. Als ik dit begrijp, wend ik mij op de juiste wijze tot Hem.

From Twitter, 8/5/18

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: