Mijn gedachten op Twitter 27-8-2018

Dr Michael Laitman Twitter

De ladder van de samensmelting met de Schepper bestijgen, begint met het verlangen om een “embryo” in de Schepper te willen zijn en met een totale overgave aan Hem, want een embryo is volkomen afhankelijk van de moeder. Wij voldoen aan de restrictie als wij niets anders willen dan in de Schepper te zijn, als al onze gedachten en verlangens over Hem gaan.

Kabbalah: om de Joden te motiveren om zich met elkaar te verbinden, moet Israël een educatief programma ontwikkelen, dat gaat over de opdracht van eenheid die de Joden moeten vervullen voor de eenheid van de wereld. #Trump moet van #Israël eisen dat zij zich met elkaar verbinden en daarmee de hele wereld ertoe dwingen om dit op te volgen, op die manier kan hij de Nobel Prijs toegekend krijgen en relaxen.

De vrede tussen Israël en de Palestijnen is mogelijk als de Palestijnen vrede willen, dit willen zij alleen als de Joden hun bereidheid laten zien om één worden. Anders zullen de inspanningen van #Trump falen, dan zal hij zijn houding naar Israël veranderen in een angstwekkende druk! Het is de Schepper die ons tot correctie dwingt.

In spiritualiteit bestaat er geen tijd, geen dag en geen nacht, geen maanden en geen jaren. Ik bepaal zelf mijn dag en nacht. De nacht is een nieuw verlangen dat van de Schepper komt, een nieuw niveau. Maar ik bedek de duisternis met het Licht van Hassadim en dan kleedt het Licht van Hochma zich daarin, het licht van de zon: er breekt een nieuwe dag aan!

De dag begint in de nacht: “Het was avond en het was morgen, één dag.” In de duisternis bereid ik geloof en geven voor, ik vul mijn verlangen met het Licht van Hassadim, ik ben bereid om in de staat waarin ik mij bevind te blijven, als ik maar de mogelijkheid heb om te geven. Zo ga ik door de nacht heen en transformeer ik de nacht in de dag.

Spiritueel werk begint met een neergang. Wij krijgen een mogelijkheid om de richting op te gaan naar geven, naar geloof boven de rede. Als je je slecht voelt, wordt de wereld donker, je verliest de belangrijkheid van het Doel, en de Schepper, de groep, de studie en het spirituele pad zijn niet aantrekkelijk meer – denk er dan aan dat alles door Hem bestuurd wordt .

Om ons de mogelijkheid te geven om onszelf te veranderen, is het verlangen (ziel) gebroken. Door één te worden, hebben wij de mogelijkheid om dit gebroken zijn te herstellen. De sleutel hiertoe is, dat wij de Kracht van geven verwerven, want dat is het hechtmiddel dat alle delen van de gebroken ziel samenvoegt.

Als een mens zich voldaan voelt (vol eigenbelang), is het moeilijk voor hem om dit te boven te komen, zijn tekortkomingen onder ogen te zien en met het spirituele werk te beginnen, want wij maken alleen vorderingen op spiritueel gebied als wij voelen dat het ons aan iets ontbreekt.

Egoïsme (Farao} ontwikkelt zich zozeer dat de kracht ervan – die eerst aangenaam was – ondraaglijk wordt, dit pusht ons om te zoeken naar een manier om eruit te komen.

Kabbalah: het correcte gebruik van het egoïsme vindt door restrictie plaats. Stop met winstbejag, wees zuinig, verbind je met het gehele gemeenschappelijke organisme: de Ziel. De evolutie gaat voorbij aan degenen die zich aanpassen, nl. degenen die lui zijn, een verlaagd metabolisme hebben. Verminder het verlangen om te ontvangen! Ontvang eeuwigheid door te geven!

Crisis: Het geboortecijfer daalt en we leven langer. De vergrijzing van de #bevolking leidt naar een toename van de uitgaven op medisch gebied en de pensioenen. Het aantal belastingbetalers neemt af doordat er steeds minder mensen werken. Elke vrouw zou 2,2 kinderen moeten krijgen, maar de aarde is overbevolkt.

From Twitter, 8/27/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: