Mijn gedachten op Twitter – 23-8-2018

Dr Michael Laitman Twitter

Het berouw waar een mens toe moet komen in de maand Elul is de onthulling van je innerlijke verlangens die eenheid in de weg staan. Het is voldoende om ze te onthullen – ze worden op hetzelfde moment gecorrigeerd. Als ik ze als een zonde opvat, worden ze door het Corrigerende Licht gecorrigeerd.

Er staat geschreven dat het geen zin heeft om de Schepper om vergeving te vragen voordat een mens al zijn schulden heeft betaald. Als wij zorgen voor goede onderlinge verhoudingen en de Schepper een plek geven om Zich te kunnen onthullen, is dit onze roep naar Hem en onze vraag om vergeving.

De maand Elul is een realisatie van de behoefte aan innerlijke verandering; een maand van introspectie: Wat kan ik met mezelf doen om mij te gaan afstemmen op de Schepper, voor het eerste contact met Hem? Om mezelf te openen voor de verwerkelijking van de grootheid en de kracht van de Schepper als de Hoge Kracht.

Wij leven aanzienlijk langer. Waarvoor? Wij hebben geleerd om voor ons lichaam te zorgen. Maar wat is het #doel van mijn bestaan? De mensheid heeft geen antwoord op deze vraag. Het leven is daardoor gemakkelijker en tevens harder. De vraag: “Wat is het doel?” pusht de mensheid om het Besturende Systeem te leren kennen.

Trump heeft aangekondigd dat Israël voor de vrede veel zal moeten opgeven. Alles wat hij doet, staat ten dienste van zijn eigen doelen. En hij heeft gelijk! Kabbalah zegt: Als wij ons niet met elkaar verbinden, kunnen we niet rekenen op hulp van Boven – wij zullen onze “vrienden” helpen en de vijand zal ons breken en vernietigen!

De secretaris-generaal van de VN heeft een serie maatregelen voorgesteld om de Palestijnen in Gaza te beschermen. Hij benadrukt dat de VN uitsluitend maatregelen neemt voor de bescherming van de Palestijnen. De VN gaat verder in de richting van de vernietiging van #Israël. Kabbalah zegt: Als wij ons niet verenigen als het volk Israël, zal de mensheid ons vernietigen!

Trump: Laten we Amerika groot maken! De Amerikaanse economie groeit; er vloeit geld naar de dollar; de winsten stijgen. De inflatie is laag; het bedrijfsoptimisme is hoog; het geld stroomt naar de VS. Winst op de binnenlandse markt pompt de activa uit de wereld weg. De VS krijgt een rendement op wat het aan de wereld heeft gegeven.

In de mens leeft zowel de rechtvaardige als de zondaar. De Torah spreekt uitsluitend over één mens, het overige is een denkbeeldige wereld. Dus alle rechtvaardigen en zondaars, zuivere en onzuivere krachten: het gehele systeem bevindt zich in de mens. Hij moet dit systeem ontgrendelen en het op het doel afstemmen.

Vermijd zowel leugens als de waarheid, wend je af” – dit alles wordt je gegeven om je naar het juiste zelfonderzoek te BRENGEN. Je kunt geen oordeel uitspreken, omdat het besluit altijd een stap hoger ligt dan de plek waarop jij je bevindt. Het hogere niveau bepaalt het niveau daaronder, daarom bezorgt het je alle problemen. De oplossing is: stijg omhoog!

De natuur heeft strikte wetten. Het gebod: “WANT HIJ ZAL JE JE FOUTEN NIET VERGEVEN, OMDAT MIJN NAAM EROP GESCHREVEN STAAT” is een ecologisch gebod. In de integrale natuur heb je alleen recht om er zoveel uit te ontvangen als je als “dier” nodig hebt. Ecologisch evenwicht maakt deel uit van spiritueel evenwicht.

Het spirituele pad begint bij inspiratie! Later verdwijnt dit echter, want het verlangen ontvangt geen vervulling. De meeste mensen verlaten Kabbalah, alleen degenen met het ware verlangen om de Schepper te bereiken, blijven. Zij vragen niet om iets van Hem te ontvangen of om Zijn onthulling te verkrijgen, zij vragen alleen om de mogelijkheid om aan Hem te geven.

Rosh Hashanah (het Nieuwe Jaar) symboliseert dat een mens het spirituele werk binnengaat. De maand Elul gaat eraan vooraf: de afstemming op de verbinding met de Schepper. “Ik ben van mijn Geliefde en mijn Geliefde is van mij” – van het begin van de studie van Kabbalah naar de volledige realisatie van totale afhankelijkheid van de Schepper.

From Twitter, 8/23/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed