Hoor de uitnodiging van de Schepper

119Vraag: Wanneer hoort een mens de uitnodiging van de Schepper: “Kom naar farao”?

Antwoord: Een mens hoort een dergelijke uitnodiging als hij een partner van de Schepper gaat worden, over Zijn goedheid nadenkt en begrijpt dat al het kwaad alleen aan hem wordt onthuld om het te kunnen corrigeren en aan zichzelf te bouwen.

Dan heeft de mens de Schepper nodig en tegelijkertijd wordt hij Zijn partner, samen doen zij dan hetzelfde werk, want in elke staat is de mens dan al bereid om de Schepper te onthullen bij alles wat er met hem gebeurt: zowel in zichzelf als in de wereld om hem heen.

Als er iets met hem gebeurt, realiseert hij zich dat de Schepper dit doet en dan wendt hij zich meteen tot Hem, hij bidt, huilt, lacht, schreeuwt, het doet er niet toe wat. Het enige wat hij wil, is dit probleem met de Schepper uitzoeken en oplossen.

Het blijkt dat iedere keer als de Schepper een staat aan de mens onthult, Hij hem uitnodigt om een partner te zijn. Als een mens op de juiste manier op deze uitnodiging antwoordt, is hij in een voortdurend contact met de Schepper, hij wil Hem van tevoren al erkennen in alles wat er gebeurt en deze problemen alleen met Hem samen oplossen, het zijn de problemen die de Schepper voor hem heeft gecreëerd.

Hij doet niets alleen, hij gebruikt deze problemen om aan de Schepper te vragen om ze op te lossen.

Het is een gecompliceerde zaak, het is belangrijk om te weten hoe je moet handelen volgens het principe: “Aan de dokter is toestemming gegeven om te helen.” Wij moeten werken met de middelen van deze wereld én met de middelen van de Schepper. De juiste benadering is het belangrijkste. Ik probeer de Schepper te vinden in alles wat er aan mij onthuld wordt en te begrijpen dat Hij alles doet en altijd problemen aan mij voorlegt.

Daarbij is het zo dat ik Hem vraag om hulp te bieden, nadat ik erkend heb en het voor mij duidelijk is dat het probleem van de Schepper komt. Hoe meer ik mij aan de Schepper hecht, hoe meer ik voel dat Hij ervoor zorgt.

Maar tegelijkertijd moet ik dit probleem zelf oplossen op het fysieke niveau. Het lijkt op een bezoek aan de dokter. In veel gevallen gaan we naar de dokter, we betalen, krijgen medicijnen en zetten ze vervolgens in de kast zonder ze te gebruiken. We hebben namelijk al een geneesmiddel van de Schepper gekregen.

From the Conversation in Iceland 5/18/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed