Het unieke van de Wijsheid van Kabbalah

laitman_528.02Vraag: Bestaan de leden van een Kabbalistische groep uit mensen met veel capaciteiten?

Antwoord: Een Kabalistische groep is iets ingewikkelds, want degenen die zich erbij aansluiten, hebben een groot ego, in die zin dat het gericht is op het bereiken van de Schepper. Hun egoïsme gaat over de grenzen van onze wereld heen, dit geeft aan hoe groot hun ego is.

Zij moeten aan het werk met hun ego zonder het om te brengen, als minderwaardig te zien of buiten spel te zetten, maar in plaats daarvan moeten zij de tegengestelde eigenschap bouwen door een unieke opgang boven het ego. Het ego wordt constant groter, maar daarboven bouwt de mens de eigenschap van geven en liefde, het ego wordt weer groter en hij bouwt de eigenschap van liefde, het ego wordt nog groter en hij voegt nog meer van de eigenschap van liefde toe. Op deze manier trekt een mens zichzelf steeds weer omhoog.

Daarom is de Kabbalistische methode ingewikkeld. Eerst werkt deze methode in een mens die in twee staten verkeert, de ene staat is egoïstisch, de andere staat trekt hem naar het altruïstische deel. Een mens voelt zich innerlijk verdeeld tussen deze twee staten en weet niet precies waar hij zich mee moet verbinden. Er zijn grote neergangen en grote opgangen, en daartussen bestaat er een enorm grote spanning.

De methode legt hem uit wat hij moet doen terwijl hij constant werkt aan het onderscheiden van zijn keuzevrijheid. Dit is niet gemakkelijk.

Vraag: Waarin kan een mens in dit werk de ander vooruithelpen?

Antwoord: In alle staten, maar alleen door de juiste omgeving.

From KabTV’s “The Last Generation” 2/8/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed