De handeling is de beloning

laitman_231.04Vraag: Als de hele wereld zich in mij bevindt, bevindt ook de tijd zich in mij. Kunt u uitleggen hoe wij innerlijk met de tijd moeten omgaan?

Antwoord: Stel je eens voor dat er geen tijd bestaat. Het volgende moment bestaat niet, zoals er geschreven staat: “Zet het moment stil, het is glansrijk.”

De manier waarop je moet handelen, is als volgt: er bestaat geen tijd, alleen het moment van mijn meest hechte verbinding met de Schepper. Tijd is een psychologisch verschijnsel. In Kabbalah is tijd de frequentie van de veranderingen in de spirituele staten, maar niet het tikken van de klok. Hoe sneller de staten veranderen, hoe sneller de tijd gaat.

Vraag: Is het dan zo dat als ik iets doe, en verwacht dat ik er een maand of een jaar later voor betaald word, deze verwachting op zichzelf tijd genoemd wordt? Maar dat de tijd niet lijkt te bestaan als ik tijdens de handeling de betaling meteen ontvang?

Antwoord: Als de beloning samenvalt met de handeling, als dus de handeling de beloning is, bestaat er geen tijd. Dat is een prachtig moment.

Vraag: Volgt hieruit dat dit moment het beste is in het leven van een Kabbalist? Denkt hij nooit over de toekomst na?

Antwoord: Een Kabbalist leeft in twee staten tegelijk: zowel in zijn persoonlijke staat als in de collectieve staat. Hij moet werken voor de algehele correctie van de wereld. Voor hem is een handeling die verricht wordt voor de correctie van de wereld, de beloning. Als de Schepper hem die mogelijkheid geeft, wordt hij daardoor door Hem beloond.

From the Kabbalah Lesson in Russian 3/4/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: