Buiten ons is alleen de Schepper

laitman_423.02Vraag: Waarom zou ik mijn naaste liefhebben als – zoals u zegt – anderen niet bestaan en alles buiten mij niets anders is dan een illusie vanuit mijn gevoelens.

Antwoord: Alles buiten je is de Schepper die zich in verschillende eigenschappen, tegengesteld aan die van jou, aan je laat zien. Ze worden vooral aan je getoond als eigenschappen waar je afkeer van hebt, want daarop moet de mens zijn nieuwe, anti-egoïstische Kli (vat) bouwen, die in staat is om alle informatie te absorberen en niet alleen wat je aangenaam toeschijnt.

Stel je eens voor hoeveel je waarneemt van wat je op dit moment voelt. Je verwerpt automatisch alles waar je niet van houdt, alles wat je onaangenaam vindt. Een mens wendt zich af van wat onaangenaam is, zowel buiten zich als innerlijk.

En er is nog zoveel meer voor ons verborgen, want het egoïsme wil meteen bepaalde dingen niet voelen. Daarom nemen wij niet waar wat er werkelijk bestaat.

From the Kabbalah Lesson in Russian 4/8/1

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed