Wij zijn eeuwige wezens

laitman_537Opmerking: Jezelf kennen, betekent dat je het minerale, het vegetatieve en het animale niveau voelt en begrijpt, en acht miljard mensen, dat ben ik allemaal. Zo beeldt de Schepper mijn subjectieve voorstelling van de wereld uit. In werkelijkheid is er niets, en daar hoor ik ook bij, alleen het Hoge Licht bestaat. Dit is angstaanjagend.

Mijn commentaar: Totaal niet! Ik besta eeuwig, in volmaaktheid, in de Schepper, samen met Hem en gelijkvormig aan Hem. Ik hoef alleen maar vast te stellen wie ik ben, mezelf te vinden. Jij en ik, we zijn allemaal in dit systeem opgenomen.

Maar om nu te zeggen dat niets van dit alles bestaat, inclusief mezelf, is onjuist. Wij zijn eeuwige wezens, die staat moeten we alleen nog ontdekken. Wij, die in de laagste van werelden leven, hebben dit als doel.

From the Kabbalah Lesson in Russian 2/11/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed