Wat voor verschil is er tussen een Kabbalist en een wetenschapper?

laitman_250Vraag: Wat is het verschil tussen een wetenschapper in onze wereld en een Kabbalist?

Antwoord: Een Kabbalist is een onderzoeker, net zoals een wetenschapper in onze wereld, een Kabbalist heeft echter meer universele instrumenten voor zijn kennis ter beschikking. Hij stijgt boven zijn animale natuur uit en onderzoekt de zogenoemde “spirituele natuur”.

De wetenschappers van onze wereld bestuderen wat zij al vanaf hun geboorte ter beschikking hebben, daarom nemen zij alles binnen het kader van onze wereld waar. Het verschil tussen een Kabbalist en een wetenschapper van onze wereld, bevindt zich uitsluitend op het terrein van het bevattingsvermogen. Daarom is een Kabbalist ook een wetenschapper, maar dan alleen op het gebied van de volgende wereld, de Hoge Wereld.

In onze wereld moet een wetenschapper zijn gangbare gevoelens en zijn denken kwalitatief en kwantitatief ontwikkelen, een Kabbalist moet echter compleet nieuwe verlangens ontwikkelen, nieuwe gedachten en een nieuw intellect, dit alles heeft niets te maken met onze fysieke wereld. De Hoge Wereld wordt in deze nieuwe verlangens en gedachten waargenomen en onderzocht, dit is de Wijsheid van Kabbalah.

Vraag: Er zijn verschillende instrumenten ontwikkeld om deze wereld te bestuderen, zoals microscopen en telescopen. Wat voor instrumenten heeft een Kabbalist?

Antwoord: Een Kabbalist is zelf het instrument! De expansie van de innerlijke waarneming is zijn of haar enige instrument.

From the Kabbalah Lesson in Russian 3/11/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: