Voor wie zijn de artikelen van Rabash bestemd?

laitman_961.2RabashShlavey Sulam (Rungs of the Ladder),Purpose of Society (Het Doel van de Gemeenschap)” (1.1): “Wij zijn hier samengekomen om een gemeenschap te vormen voor allen die het pad en de methode van Baal HaSulam willen volgen, de weg die bestemd is voor degenen die naar het niveau van de mens willen opklimmen en niet op het niveau van het dier willen blijven …”

Rabash schreef zijn eerste artikel over het werk in de groep op een sigarettenvloeitje, hij zat toen naast mij op een bank in een park. Toen hebben wij een typmachine voor hem gekocht en de hele dag kwamen de typemachine geluiden vanuit zijn kamer naar ons toe. Dit was zijn leven. Hij dacht voortdurend na over de juiste manier om zijn gedachten uit te drukken. Als hij artikelen schreef, was hij een totaal ander mens.

Wij kunnen ons de diepte van zijn werk niet eens voorstellen. Zelfs nu begrijp ik alleen maar de bovenste laag van zijn geschriften.

Vraag: Zelfs van een artikel dat wij al 200 keer bestudeerd hebben …?

Antwoord: Dat is niet belangrijk. In Kabbalah is er geen verdeling tussen informatie voor beginners of voor gevorderde Kabbalisten, want de diepte van de tekst is uitsluitend afhankelijk van het bevattingsvermogen van de lezer. In deze artikelen heeft hij bijna alles opengelegd. Ze zijn bestemd voor degenen die van het animale niveau van ontwikkeling willen opstijgen naar het niveau van Adam (de mens).

From KabTV’s “The Last Generation” 12/26/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: