Volgens het hoogste plan

laitman_942Rabash, The Social Writings: “Concerning Love of Friends” (De Geschriften over Groepswerk: “Over Liefde voor de Vrienden”) : Waarom heb ik nu juist deze vrienden uitgekozen en waarom hebben de vrienden mij uitgekozen?

Enerzijds zijn we bij toeval bij elkaar gekomen omdat wij op zoek waren naar de zin van het leven, naar de mogelijkheid om het bestaan te begrijpen, en ons gemeenschappelijke doel heeft ons de weg gewezen.

Anderzijds gebeurt alles door Boven. Later zullen we begrijpen dat het hoge plan ons bij elkaar gebracht heeft. Het brengt ons samen en dichter bij elkaar, ondanks het feit dat we egoïsten zijn, vooral degenen die Kabbalah gaan studeren. Het zijn mensen die zich nooit tot elkaar aangetrokken voelen en ook niet tot anderen, eenieder voelt zichzelf een eenling.

Daarom hebben zij een speciale taak als ze bij elkaar komen: liefde tonen naar elkaar, maaltijden en allerlei activiteiten organiseren, etc. In het algemeen is dit niets voor hen, want een dergelijke levenswijze is tegengesteld aan hun aard. Maar zij moeten dit wel doen om dichter bij elkaar te komen.

From KabTV’s “The Last Generation” 1/18/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed